Správy

Rooseveltova nemocnica s ďalším triumfom: Je najtransparentnejšou na Slovensku

Už tri roky po sebe sa Rooseveltka hrdí titulom Nemocnica roka. Teraz zabodovala aj v rebríčku transparentnosti.

Ilustračný obrázok k článku Rooseveltova nemocnica s ďalším triumfom: Je najtransparentnejšou na Slovensku
Zdroj: FNsP F. D. Roosevelta

Transparency International Slovensko (TIS) zverejnil blog, v ktorom hodnotil nemocnice z pohľadu transparentnosti. „Veľmi si ceníme, že sa nám aj v tejto oblasti podarilo zaujať prvé miesto,“ uviedla Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici na svojej facebookovej stránke so slovami, že na transparentnosti činnosti si veľmi zakladá a považuje ju za jednu z priorít.

„Vo veľkej miere TIS hodnotilo zverejňovanie informácií na webových stránkach, ktorý považujú za dôveryhodný informačný kanál nielen pre hodnotenie transparentnosti, ale aj vo vzťahu k pacientom,“ uvádza nemocnica.

„Od roku zverejňujeme nad rámec našej povinnosti na webovej stránke výročné správy, priebežné ekonomické výsledky, počty personálu, životopisy vedúcich zamestnancov, atď. Prizvali sme zástupcov zamestnancov na pravidelné porady vedenia nemocnice, aby sa mohli aktívne podieľať na rozhodovacích procesoch a rozvoji nemocnice. Snažíme sa byť viac otvorení aj voči našim pacientom a načúvať ich spätnej väzbe na nami poskytnutú zdravotnú starostlivosť,“ píše sa na stránke.

Ako poznamenala nemocnica, sú presvedčení, že ako štátna nemocnica, ktorá poskytuje zdravotnú starostlivosť z verejných zdrojov a nakladá s majetkom štátu a občanov, je záujem aj kontrola verejnosti prirodzená a je povinnosťou byť im otvorení. „Myslíme si, že aktivity a zlepšovanie sa v tejto oblasti nie sú finančne ani časovo náročné a platí tu len jednoduché „kde je vôľa, tam je cesta“," dodáva nemocnica.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj zábery z očkovanie v Rooseveltovej nemocnici!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: Ilustračné

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Prvé očkovanie proti ochoreniu COVID-19 v Rooseveltovej nemocnici
10
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM