Jakub Forgács Správy

Rodina skončila v nemocnici po otrave muchotrávkou zelenou: Mladé dievča (15) je vo vážnom stave!

Jed muchotrávky zelenej napadol pečeň mladého dievčaťa (15). So zvracaním a hnačkami ju hospitalizovali v nemocnici. V rukách lekárov skončili aj jej príbuzní.

Ilustračný obrázok k článku Rodina skončila v nemocnici po otrave muchotrávkou zelenou: Mladé dievča (15) je vo vážnom stave!
Zdroj: TASR

V sobotu hospitalizovali v banskobystrickej Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta dievča (15) z južného Slovenska. „Do nemocnice ju priviezli so zvracaním a hnačkami,“ informoval Karol Kralinský, prednosta Kliniky pediatrickej anestéziológie a intenzívnej medicíny Slovenskej zdravotníckej univerzity.

Už po privezení jej podľa Kralinského začali stúpať pečeňové enzýmy. „Podľa výsledkov testov sme zistili, že bola na 100 % otrávená hubami, konkrétne muchotrávkou zelenou, ktorú požila ešte vo štvrtok,“ uviedol a ako doplnil, momentálne je vo veľmi vážnom, ale stabilizovanom sta­ve.

Ako ďalej pokračoval, v nemocnici skončili dokopy štyria súrodenci a ich sesternica s príznakmi otravy hubami, ako aj rodičia štvorice detí. „Včera k nám priviezli aj ďalšie dva prípady otravy muchotrávkou zelenou. Išlo o deti, ktoré v nedeľu vyprážali bedle a plávky,“ dodal.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM