Jakub Forgács Správy Samospráva

Riaditelia bystrických škôl sa dohodli: Dokedy zostane zatvorený 2. stupeň?

Bystrickí školáci na druhom stupni si na návrat do škôl budú musieť ešte počkať. Čo je dôvodom?

Ilustračný obrázok k článku Riaditelia bystrických škôl sa dohodli: Dokedy zostane zatvorený 2. stupeň?
Zdroj: TASR/František Iván

Riaditelia 11 základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta sa na pondelkovej porade dohodli, že základné školy zostanú pre druhý stupeň zatvorené do konca tohto kalendárneho roka. Informovala o tom hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Nízky záujem

„Dôvodom je nízky záujem zo strany rodičov o testovanie svojich detí, čo je jedna z podmienok, aby mohol byť vyučovací proces prezenčnou formou pre piatakov až deviatakov opätovne spustený. Riaditelia zároveň avizujú, že by nedokázali zabezpečiť súčasne prezenčnú a dištančnú formu vzdelávania,“ uviedla.

V záujme každého je podľa slov hovorkyne, aby sa žiaci vrátili do školských lavíc čo najskôr. „Veríme, že v novom roku budú existovať jasné a zrozumiteľné pravidlá zo strany štátu, pokiaľ ide o otvorenie základných škôl, a po vianočných prázdninách sa budú môcť 8. januára všetci vrátiť do svojich tried,“ poznamenala.

Počty stúpajú

„V prípade prvého stupňa základných škôl, stúpa počet detí a celých tried, ktoré museli zostať z dôvodu šírenia koronavírusu COVID-19 v karanténe (aktuálne je v šiestich základných školách sedem tried v karanténe),“ dodala Marhefková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM