Jakub Forgács Rôzne Správy

Rázna reakcia na MEDVEĎA v Bystrici: Mesto žiada NEODKLADNÉ opatrenia, VIDEO a FOTO

Slovensko obleteli fotky medveďa, ktorý sa objavil v uliciach nočnej Banskej Bystrice. Podarilo sa nám získať nové zábery aj reakciu mesta.

Zdroj: čitateľ

V pondelok večer šokovali mnohých Banskobystričanov zábery medveďa na sídlisku Sásová. „V nočných hodinách bol na číslo mestskej polície nahlásený oznam, že po štvorprúdovej ceste v smere od škvarového ihriska do Sásovej sa pohybuje medveď. Príslušníci Mestskej polície okamžite kontaktovali Zásahový tím pre medveďa hnedého Juh, Štátnej ochrany prírody SR, ktorý má riešenie takýchto situácií v kompetencii,“ uviedla pre spravodajský portál Dnes24.sk hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Výzva kompetentným

„Naposledy bol medveď videný na Javorníckej ulici a v okolí polikliniky na Rudohorskej ulici. Po príchode na miesto začal zásahový tím s prehľadávaním celej lokality až smerom na Šachtičky,“ spomenula Marhefková so slovami, že v monitorovaní budú pokračovať aj v utorok a počas nasledujúcich dní. Monitorovaciu činnosť v tejto lokalite zvýši aj mestská polícia.

„Bezpečnosť obyvateľov je pre nás prvoradá, preto vyzývame kompetentných, aby už konečne prijali neodkladné účinné opatrenia s cieľom zamedziť podobným situáciám. S blížiacou sa zimou môžu byť náhodné strety s medveďom čoraz častejšie,“ upozornila hovorkyňa.

Mesto prosí obyvateľov, aby boli obozretní a dávali si pozor. „V prípade stretu s medveďom sa namiesto vyhotovenia videa či fotografie potichu a pokojne vzdiaľte a kontaktujte MsP na čísle 159,“ dodala Marhefková.

V článku nájdete aj nové VIDEO a FOTO medveďa na Javorníckej, jednej z najviac obývaných ulíc v Bystrici.

Ďalšie správy o medveďoch na Slovensku

V OBRAZOCH: Medveď v uliciach nočnej Bystrice
6
Galéria
Zdroj: čitateľka Patrícia
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM