Jakub Forgács Správy

Rapídny nárast počtu chorých v kraji. V Rooseveltovej nemocnici platí zákaz návštev!

Počty chorých v Banskobystrickom kraji stúpli o tretinu. Situácia si vyžiadala obmedzenia návštev na všetkých oddeleniach bystrickej nemocnice!

Ilustračný obrázok k článku Rapídny nárast počtu chorých v kraji. V Rooseveltovej nemocnici platí zákaz návštev!
4
Galéria
Zdroj: TASR

Na všetkých oddeleniach Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici platí zákaz návštev príbuzných pacientov. Informuje o tom riaditeľka nemocnice Miriam Lapuníková na webovej stránke Rooseveltovej nemocnice. Zákaz návštev platí až do odvolania a súvisí s nárastom výskytu akútnych respiračných ochorení, chrípky a jej podobných ochorení v celom Banskobystric­kom kraji.

Ako v závere uplynulého týždňa informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici Mária Tolnayová, počty chorých stúpli o tretinu.

„Na základe analýzy hlásení 56 percent všetkých lekárov pre deti a dorast a 52 percent lekárov pre dospelých z Banskobystrického kraja epidemiológovia RÚVZ konštatujú, že v druhom kalendárnom týždni tohto roka pokračuje trend zvyšujúcej sa chorobnosti obyvateľov kraja. V medzitýždňovom porovnaní sa počet chorých na akútne respiračné ochorenia zvýšil o 29 percent a počty chorých na chrípku a jej podobné ochorenia o 31 percent,“ uviedla Tolnayová.

Oproti rovnakému obdobiu vlaňajšieho roka je o 80 percent viac chorých na rôzne respiračné ochorenia, výskyt chrípky je až štvornásobne vyšší.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Bystrická Rooseveltova nemocnica
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM