Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Bystrické chodníky sú výzvou pre ľudí. Problém pre kočíky aj vozičkárov

Prechádzka zimnou Bystricou má zaiste svoje čaro. Ak sa samozrejme nemusíte brodiť snehom alebo šmýkať na ľade. Ako vyzerajú ulice v meste?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystrické chodníky sú výzvou pre ľudí. Problém pre kočíky aj vozičkárov
11
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok a v piatok sme sa v uliciach Bystrice dočkali čerstvej snehovej nádielky. Biela perina potešila mnohých Bystričanov, obzvlášť deti, no vrásky na čelách narobila napríklad vodičom. Aktuálne sú už cesty v meste bez snehu. O všetkých chodníkoch sa však to isté povedať nedá.

V nedeľu sme sa prešli mestom, aby sme pre vás zachytili situáciu na bystrických chodníkoch. Zľadovatene úseky či chodníky s kašovitým snehom sme našli aj priamo v centre, na Kuzmányho ulici. Na neodpratané chodníky sa však dalo naraziť aj v Radvani či na Fončorde.

Podľa všeobecne záväzného nariadenie Mesta Banská Bystrica o verejnom poriadku na území mesta sú vlastníci, správcovia alebo užívatelia nehnuteľností povinní v zimnom období čistiť na vlastné náklady priľahlý chodník od snehu a poľadovice, a to najneskôr do 8:00 tak, aby chodci a obyvatelia nehnuteľnosti boli čo najmenej obťažovaní.

"Nie každý si však svoje povinnosti plní tak, ako by mal, čo môže byť risk. „Vlastníci, správcovia alebo užívatelia nehnuteľností, ktoré v súvisle zastavanom území hraničia s cestou alebo miestnou komunikáciou, zodpovedajú za škody, ktorých príčinou boli závady v schodnosti na priľahlých chodníkoch, ktoré vznikli znečistením, poľadovicou alebo snehom a neboli bez prieťahov odstránené,“ píše sa vo všeobecne záväznom nariadení.

Ak máte tiež zábery z bystrických ulíc, na ktorých sú zachytené chodníky pod snehom či ľadom, pošlite nám ich na bystrica@global24.sk a radi ich pridáme do galérie!

Pozrite si (ne)upravené banskobystrické chodníky v našej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Mnohé bystrické chodníky prikryl sneh a ľad
11
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM