Jakub Forgács Futbal

Rana pre oslabenú Duklu: Klub potrebuje hráčov, no od disciplinárky dostal zákaz hosťovaní a prestupov

Banskobystrickí futbalisti sa už pripravujú na jarnú časť Fortuna ligy, v ktorej to vôbec nebudú mať ľahké. Káder trápi úbytok hráčov, ktorý chcelo vedenie klubu riešiť aj novými posilami. Disciplinárna komisia však Dukle zakázala hosťovania a prestupy.

Ilustračný obrázok k článku Rana pre oslabenú Duklu: Klub potrebuje hráčov, no od disciplinárky dostal zákaz hosťovaní a prestupov
Zdroj: TASR

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) podľa úradnej správy č. 26 zakázala fortunaligistovi Dukla Banská Bystrica hosťovania a prestupy do klubu. K tomu pridala aj predbežné ochranné opatrenie, spočívajúce v zákaze výkonu funkcie trénera A-mužstva Štefana Rusnáka v prípravných a súťažných stretnutiach.

Športový riaditeľ klubu Martin Poljovka v rozhovore pre portál profutbal.sk uviedol, že verí v skoré vyriešenie situácie. „Zákaz hosťovaní a prestupov berieme na vedomie. Dozvedeli sme sa to v piatok. Pracujeme v takom režime, v akom pracujeme. My s tým nenarobíme nič. V klube si všetci robia svoju prácu a veríme, že prestupy nám čím skôr odblokujú, aby sme mohli posilniť káder, pretože je to nevyhnutné. Existujú určité ustanovenia a uznesenia, ktoré neboli splnené. Celé to premení z toho, že stále nie je uzavretý vzťah s bývalým trénerom Norbertom Hrnčárom,“ uviedol Martin Poljovka.

Ak sa však oslabený káder po viacerých odchodoch výrazne neposilní, tak si vraj Dukla nepolepší a klubu zostane koncové svetlo tabuľky vo Fortuna lige natrvalo. Vojaci sú v tabuľke po jeseni poslední, na konte majú rovnako ako predposledný Ružomberok 16 bodov a pred sebou tuhý boj o záchranu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM