Jakub Forgács Kultúra

Radvanský deň láka na ATRAKCIE aj REMESELNÍKOV: Návštevníkov poteší i NOVINKA

Tento rok sa na podujatie budete môcť priviesť aj obľúbeným turistickým vláčikom. Chystá sa však aj čosi špeciálne.

Ilustračný obrázok k článku Radvanský deň láka na ATRAKCIE aj REMESELNÍKOV: Návštevníkov poteší i NOVINKA
4
Galéria

Pod Urpín sa vracia tradičné podujatie Radvanský deň, organizované členmi Občianskej rady (OR) Radvaň a členmi OZ Za dôstojnú Radvaň, ktoré sa každoročne koná v deň štátneho sviatku Dňa Ústavy Slovenskej republiky. OR Radvaň o tom informuje na sociálnej sieti.

Ukážky remeselníkov aj novinka

Aj v tomto roku sa podujatie uskutoční dňa 1.9.2023 od 13.00 hod. v okolí polyfunkčnej budovy auly Slovenskej zdravotníckej univerzity na Bernolákovej ulici a v parku kaštieľa Radvanských.

„Súčasťou podujatia budú ukážky tvorby výrobcov domácich produktov a remeselníkov spojené s prezentáciou. Veľkou novinkou podujatia bude, po dlhých rokoch, sprístupnené nádvorie a časť priestorov Kaštieľa Radvanských širokej verejnosti,“ uvádza OR Radvaň so slovami, že návštevníci budú mať tiež možnosť vidieť expozíciu Tihányiovského kaštieľa.

Atrakcie i dobroty

Pripravené budú atrakcie ako detský kolotoč, nafukovacia atrakcia, jazda na koníkoch, horolezecká sieť, lukostreľba, zlaňovanie, maľovanie na tvár, vedecká hračka, tvorivé dielne pre šikovné ručičky, laserové pušky, ukážky historických zbraní.

„Súčasťou podujatia je výstava minerálov z okolia Banskej Bystrice, ryžovanie zlata a samozrejme aj obľúbená penová párty. Tento rok sa na podujatie budete môcť priviesť aj obľúbeným turistickým vláčikom,“ dodáva OR Radvaň, ktorá pozýva aj na chutný gulášik, čapované občerstvenie a bohatú tombolu s hlavnou výhrou, automobilom na víkend zdarma.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Radvanský deň
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM