Jakub Forgács Správy

PRIVÍTANIE Pellegriniho prinieslo ÚSMEVNÉ momenty: Mohol za to neutíchajúci spev, VIDEO a FOTO

Novozvolený prezident SR Peter Pellegrini navštívil počas svojej prvej regionálnej cesty rodnú Banskú Bystricu. Aký program čaká hlavu štátu v meste pod Urpínom?

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Prezident SR Peter Pellegrini v stredu (19. 6.) na svojej prvej regionálnej ceste vo funkcii navštívil Banskú Bystricu. Na Námestie SNP dorazil krátko po 10.00 hod.

Privítanie prezidenta

Na prezidenta čakali na Námestí SNP okrem novinárov aj desiatky zvedavých Bystričanov, prevažne starších ročníkov. Na viacerých miestach v centre bolo vidno aj hliadky policajtov a ochrankárov.

Po tom, čo sa pred Radnicou pristavila limuzína, sa s prezidentom Pellegrinim zvítal aj banskobystrický primátor Ján Nosko. Hlava štátu bola pohostená tradične, chlebom a soľou priamo z rúk detí v krojoch, ktoré mu následne aj zaspievali ľudovky.

Práve skupinka dievčat sa postarala o úsmevné momenty, keď sa ich spev snažili niekoľkokrát zastaviť, no ony pokračovali (pozn. red.: na videu)

Pellegriniho program

Tlačový tajomník z Kancelárie prezidenta SR Lukáš Laczko ešte v utorok priblížil, že Pellegrini návštevu začne stretnutím s primátorom Banskej Bystrice Jánom Noskom a rokovaním s vedením mesta. „Prezident sa následne stretne s predsedom Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Ondrejom Lunterom a spolu s jeho tímom budú s prezidentom hovoriť o prioritách a cieľoch BBSK,“ ozrejmil Laczko.

Zároveň popoludní hlava štátu otvorí regionálne pracovisko prezidentskej kancelárie v Banskej Bystrici a navštívi aj Stredoslovenské múzeum, kde si pozrie výstavu. Tiež sa zúčastní na inaugurácii prezidentskej poštovej známky.

Zábery Pellegriniho na banskobystrickom Námestí SNP nájdete na videu a v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Prezidenta SR Petra Pellegriniho privítali v centre rodnej Bystrice
12
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM