Jakub Forgács Rôzne

Prírodný chodník aj paletové lavičky. Bystrické Sídlisko čaká veľké skrášľovanie

Vďaka krásnemu nápadu sa časť Bystrice postupne premieňa na zelenú oázu. Pozrite, čo všetko sa chystá na Sídlisku v najbližších týždňoch!

Ilustračný obrázok k článku Prírodný chodník aj paletové lavičky. Bystrické Sídlisko čaká veľké skrášľovanie
Zdroj: Dnes24.sk

September na bystrickom Sídlisku bude plný aktivít. Občianske združenie EnviroFuture pozýva Banskobystričanov na viaceré dobrovoľnícke brigády a podujatia. V pláne je toho požehnane!

„Počas Týždňa dobrovoľníctva zorganizujeme viacero dobrovoľníckych brigád. V spolupráci s ďalšími banskobystrickými organizáciami odštartujeme Týždeň dobrovoľníctva brigádou pred bývalým kinom Hviezda. V rámci brigády spravíme nové paletové lavičky, namaľujeme ich sviežimi farbami, natrieme kovové zábradlia a pätky lámp, odstránime burinu zo schodov a betónových častí,“ uvádza Eva Ščepková z organizácie EnviroFuture.

„Od 18. do 20. septembra 2016 spoločne s dobrovoľníkmi vysadíme trvalkové záhony pred ekonomickým internátom, spravíme prírodný chodník pri mozaikovej fontáne na Tr. SNP a upravíme betónové kruhy pri bývalej soche Lenina,“ dopĺňa Eva Ščepková. Organizátori pripravili aj osvetové podujatia zamerané na podporu udržateľnej mobility počas Európskeho týždňa mobility a vzdelávacie podujatie s podtitulom Vtáctvo na Sídlisku.

Program:

  • 17. september 2016 – tvorba prírodného chodníka pri fontáne a dokončení mozaiky na fontáne (10:00 – 13:00, pri parkovisku pri Tr. SNP 53, Banská Bystrica)
  • 18. september 2016 – úprava betónových kruhov (10:00 – 12:00, na Nám. Slobody 4 pri bývalej soche Lenina, Banská Bystrica)
  • 20. septembra 2016 – výsadba trvalkového záhona, dokončenie prírodného chodníka (10:00 – 16:00, Študentský domov na Tr. SNP 53, Banská Bystrica)
  • 22. septembra 2016 – envirovzdelávanie pre žiakov a študentov o ochrane životného prostredia, s podtitulom “Prečo je lepší bicykel ako auto” (9:00 – 11:00, Námestie Slobody, Banská Bystrica)
  • 27. septembra 2016 – vzdelávacie podujatie Vtáctvo na Sídlisku. Dozviete sa, kto sú naši operení susedia, čakajú na vás ukážky pozorovacej techniky a naučíte sa rozpoznávať spevavce. Máme pre vás pripravené aj prekvapenie a pekné darčeky. (18:00 – 19:00, Klub HaD, Horná 95, Banská Bystrica)

Pozrite si v našej fotogalerii aj zábery z 359. Radvanského jarmoku!

Čítajte tiež:

Dobrodružstvo, aké sme v Bystrici ešte nezažili. Jedinečná mestská hra v uliciach

Bývalé kino Hviezda čaká premena. Bystrickí dobrovoľníci odhalili svoje plány

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Radvanský jarmok v Bystrici v plnom prúde
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM