Barbara Dallosová Krimi

Prípad školáčky, ktorú mali týrať rodičia: Rozhodoval súd v Banskobystrickom kraji

Prípad, ktorý otriasol verejnosťou, mal na stole Okresný súd v Žiari nad Hronom. Toto je verdikt.

Ilustračný obrázok k článku Prípad školáčky, ktorú mali týrať rodičia: Rozhodoval súd v Banskobystrickom kraji
Zdroj: TASR

O prípade rodičov, ktorí mali dievčaťu dlhodobo spôsobovať utrpenie, informovala krajská polícia. Dievča malo byť podľa polície neprimerane zneužívané na domáce práce, ktoré muselo vykonávať v čase, keď majú deti spať.

Polícia hovorí aj o pokuse o samovraždu

„Zakazovali jej chodiť von, stretávať sa s kamarátmi, odopierali jej prístup k jedlu, na raňajky si na stole našla maximálne vodu. Jedávala mrazenú pizzu alebo suchý chlieb, na Vianoce mala mrazené rybie prsty s chlebom a jedlo, ktoré mali doma si zobrať nemohla. Jeden mesiac bolo dievča dokonca „za trest“ v škole bez obedov,“ konretizovala polícia s tým, že malo prísť i na fyzické násielie a dievčaťu sa dostávalo faciek, kopancov či vulgárneho ponižovania.

Polícia hovorí i o tom, že keď bola školáčka chorá, rodičia jej neumožnili ísť k lekárovi. „Toto všetko a ešte mnoho ďalších vecí prežívalo mladé dievča v strachu a bezmocnosti dlhšie obdobie. Takýto život v strachu a strese dohnalo dievča k pokusu o samovraždu,“ uvádzajú muži zákona s dôvetkom, že viac informácií pre citlivosť prípadu neposkytnú.

Rozhodoval súd

Prípad skončil na stole Okresného súdu v Žiari nad Hronom. Ako pre Žiar24 uviedla hovorkyňa banskobystrických súdov Nina Spurná, sudca pre prípravné konanie rozhodol o vzatí do väzby V.P. obvineného zo zločinu týrania blízkej osoby a zverenej osoby z dôvodu tzv. kolúznej väzby, teda z dôvodnej obavy, že obvinený bude pôsobiť na svedkov, znalcov, spoluobvinených alebo inak mariť objasňovanie skutočností závažných pre trestné stíhanie. ,,Rozhodnutie je právoplatné nakoľko obvinený sa vzdal práva podať sťažnosť," dodáva Spurná.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM