Krimi

Krajskí policajti opísali strašný čin: Rodičia týrali vlastnú dcéru!

Podľa policajných informácií bolo dievča dlhodobo neprimerane zneužívané na domáce práce, ktoré muselo vykonávať v čase, keď majú deti spať.

Ilustračný obrázok k článku Krajskí policajti opísali strašný čin: Rodičia týrali vlastnú dcéru!
Zdroj: Pixabay.com

Polícia vyšetruje v jednom z okresov Banskobystrického kraja prípad zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Rodičia svojej dcére dlhodobo spôsobovali utrpenie. Strach a stres dohnali dievča k pokusu o samovraždu. Informovala o tom banskobystrická polícia v stredu na sociálnej sieti. „Pre citlivosť prípadu nemôžeme uviesť bližšie detaily, čo sa dialo za zatvorenými dverami tejto domácnosti,“ uviedla.

Podľa policajných informácií bolo dievča dlhodobo neprimerane zneužívané na domáce práce, ktoré muselo vykonávať v čase, keď majú deti spať. Rodičia mu zakazovali chodiť von, stretávať sa s kamarátmi, odopierali prístup k jedlu, na raňajky si na stole našla maximálne vodu.

„Jeden mesiac bolo dievča dokonca za trest v škole bez obedov. Čiže, keď spolužiaci obedovali, ona sa mohla iba pozerať. Týranie však malo aj formu fyzického násilia. Dievča dostávalo facky a kopance na zemi, pričom ju vulgárne ponižovali. Domov sa jej stal väzením, v ktorom ju zamykali. Vzali jej kľúče, aby sa nemohla dostať von. Keď bola chorá, musela sa liečiť svojpomocne alebo ísť do školy chorá. Toto a mnoho ďalších vecí prežívalo mladé dievča v strachu a bezmocnosti dlhšie obdobie,“ opísala polícia.

Súčasne vyzvala občanov, aby poznatky alebo podozrenie o podobnom dianí vo svojom okolí oznámili prostredníctvom známych telefónnych čísiel 112 a 158.

„V prípade, ak políciu z osobných dôvodov nechcete kontaktovať vôbec, môžete týranie detí nahlásiť i na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Pre tento účel má zriadenú bezplatnú infolinku 0800191 222, kde sa možno dozvedieť viac o možnostiach postupu,“ zdôraznili policajti.

Ilustračné foto, pixabay.com

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM