Ivana Kováčiková Iné športy

Prichádza nový impulz pre silákov. Ich asociácia bude sídliť v Bystrici

Veľké zmeny v asociácii, ktorá zastrešuje Slovákov s poriadne silnými rukami. Na Donovaloch sa dohodli novinky. Čo je stále otvorenou otázkou?

Ilustračný obrázok k článku Prichádza nový impulz pre silákov. Ich asociácia bude sídliť v Bystrici
Zdroj: Dnes24.sk

Na zmene sídla svojej organizácie a viacerých ďalších novinkách sa dohodli členovia výkonného výboru Slovenskej asociácie pretláčania rukou (SAPR) počas svojho ostatného zasadnutia na Donovaloch. Ako informoval generálny manažér SAPR Peter Kasan, asociácia bude v nasledujúcom období namiesto Senca sídliť v Banskej Bystrici. „Otvorenou otázkou ostala voľba hlavného rozhodcu, ktorej riešenie sa presunulo na ďalšie zasadnutie výkonného výboru SAPR,“ doplnil Kasan.

„Na zasadnutí boli prijaté aj viaceré novinky v oblasti váhových kategórií v lige či štartovné poplatky. Členovia výkonného výboru plánujú odštartovať novú éru pretláčania rukou na Slovensku a posunúť asociáciu ďalej zo stagnujúceho stavu, v ktorom sa doteraz nachádzala,“ uviedol generálny manažér.

Medzi hlavné body zasadnutia patrilo podľa neho tiež preberanie samotnej agendy SAPR po bývalom vedení a voľba členov na voľné pozície. Úlohou štátneho trénera juniorov bol na základe rozhodnutia členov výboru poverený Gabriel Harčarik, seniorov si zoberie na starosť Tomáš Kiss a za asistenta trénera juniorov aj seniorov bol vymenovaný Martin Ruman.

Čítajte tiež:

FOTO: Mladý Bystričan parádne zavŕšil sezónu. Triumf na galavečere bojových športov

VIDEO: Bystrické námestie sa otrasie v základoch. Parkouristi chystajú čosi nevídané

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM