Správy Samospráva

Pribudli nové ihriská aj chodníky: VIDEO a FOTO z veľkej premeny bystrického vnútrobloku

Plochu, ktorá sa nachádza medzi ulicami Tatranská, Sitnianska a Strážovská za posledné mesiace komplexne obnovili. Je to najväčší verejný priestor na území mesta, aký kedy v histórii rekonštruovali.

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Revitalizácia vnútrobloku na najväčšom banskobystrickom sídlisku Sásová sa blíži ku koncu. Informovala o tom hovorkyňa primátora Banskej Bystrice Dominika Adamovičová s tým, že kompletnú rekonštrukciu by mali ukončiť v priebehu niekoľkých týždňov.

Čo všetko pribudne?

Plochu, ktorá sa nachádza medzi ulicami Tatranská, Sitnianska a Strážovská za posledné mesiace komplexne obnovili. Podľa hovorkyne je to najväčší verejný priestor na území mesta, aký kedy v histórii rekonštruovali. „Pracovníci osádzajú herné prvky na detských ihriskách, ukončujú tiež terénne úpravy, ako aj výsadbu trávnikov i kvetinových záhonov,“ spomenula hovorkyňa.

Pripomenula, že súčasťou areálu budú multifunkčná plocha pre hádzanú a basketbal, ihrisko s fitnes prvkami, petangové i dopravné ihrisko. Budú to tiež steny na kreslenie pre deti, pingpongový a šachový stolík, tenisový kurt, plocha na skok do piesku či exteriérová školská trieda. Mesto vysadilo aj 133 nových stromov, napríklad smreky, čerešne, brezy, javory či lipy.

Podľa Adamovičovej pracovníci obnovili viac ako 4-tisíc štvorcových metrov chodníkov a spevnených plôch vrátane vstupov do bytových domov. „Úpravou prešli aj pôvodné strmé sklony na hlavnom chodníku tak, aby mali uľahčený pohyb cyklisti, osoby so zníženou pohybovou schopnosťou a aj mamičky s kočíkmi,“ podotkla a doplnila, že pribudli aj lavičky, odpadkové koše, stojany na bicykle či verejné osvetlenie.

Viac o tom, čo spôsobilo zdržanie prác, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Obnova vnútrobloku na Sitnianskej sa blíži do finále
16
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM