Jakub Forgács Kultúra

Prehliadka panoramatických filmov bude UNIKÁTNA: Pod Urpín prinesie aj kultové sci-fi

Na festival sú k dispozícii zvýhodnené trojdňové a jednodňové akreditácie. Vstupenky na jednotlivé predstavenia budú k dispozícii od prvého dňa festivalu.

Ilustračný obrázok k článku Prehliadka panoramatických filmov bude UNIKÁTNA: Pod Urpín prinesie aj kultové sci-fi
Zdroj: Martin Dubovský

OZ za! amfiteáter v spolupráci s Filmovým klubom v Múzeu SNP pozýva na 8. ročník Prehliadky panoramatických filmov [ppf 2023]. Tá predstaví počas najbližšieho víkendu v Banskej Bystrici tradične “nielen” unikátne 70mm filmy na Amfiteátri Paľa Bielika, ale aj ďalších šesť projekcií vzácnych 35mm a 16mm filmových kópií v kinosále Múzea SNP. Informuje o tom Juraj Havlík z OZ za! amfiteáter.

Pestrý program

“Od 30. júna do 2. júla na mape Slovenska pribudne ďalší jedinečný filmový festival, ktorý ponúkne domácim aj zahraničným návštevníkom kvalitný celovíkendový program. Ako rád vždy opakujem, 70mm panoramatické filmy je možné vidieť v celej Európe pod holým nebom jedine na našom amfíku v Banskej Bystrici,” uvádza Juraj Havlík z OZ za! amfiteáter.

"V piatok začneme na amfiteátri rovno headlinerom, a to jedným z najznámejších a najkultovejších sci-fi filmov Blade Runner. Cez víkend to budú ďalšie klasiky z konca 80. rokov, a to tituly Batman a Nepodplatiteľní. Ostatné denné premietania v sobotu a v nedeľu v Múzeu SNP tvoria filmy Duel, Kdyby tisíc klarinetů, Tančiareň, Mackennovo zlato, Kladivo na čarodějnice a Tiger a drak. Za skratku [ppf] si teda kludne dosaďte aj “pár pekných filmov,” upresňuje program premietač Michal Jaso.

Viac o cene lístkov sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM