Jakub Forgács Kultúra

Predvianočný víkend v Bystrici: Akcie pre milovníkov hudby, humoru aj hokeja

Premýšľate, čo podniknete počas voľných dní? Víkend pred Vianocami prinesie pestrý program. V Bystrici vystúpi Miroslav Donutil a tešiť sa môžete aj na obľúbený trh.

Ilustračný obrázok k článku Predvianočný víkend v Bystrici: Akcie pre milovníkov hudby, humoru aj hokeja
23
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

VIANOČNÝ KONCERT

20. decembra o 19:00, Štátna opera

Naladiť sa na sviatočnú atmosféru budete môcť už v piatok večer. Predstavia sa dirigent Igor Bulla a zbor a orchester Štátnej opery.

KRST KNIHY „FILIP JÁNOŠÍK NA ÚTEKU“

20. decembra o 19:00, Radnica

Románový debut o rozchode, výpovedi, himalájskom treku, budhistickom kláštore, hašišových koláčoch, nekrofilných kanibaloch, osobnom stretnutí s Dalajlámom, živote bollywoodskej filmovej hviezdy a o prerode zatrpknutého cynika na naivného slniečkara.

MIROSLAV DONUTIL – VIANOCE ONE MAN SHOW

20. decembra o 19:00, Aula Beliana

Obľúbený český herec sa predstaví vo svojom novom vianočnom programe a svojimi príhodami a ich geniálnym podaním vás dokáže rozosmiať, fantasticky zabaviť, ohúriť, ba dokonca aj rozplakať. Nenechajte si ujsť Vianočnú show aktuálne najlepšieho českého rozprávača a zabávača.

CHOCOLATE PUMA

20. decembra o 19:00, Ministry of Fun

Chocolate Puma je holandské duo DJov, ktoré tvorí René ter Horst a Gaston Steenkist. Hudbu začali produkovať začiatkom 90. rokov a vydávali klubové hity pod rôznymi umeleckými menami. Najslávnejšie sú pravdepodobne The Good Men, Jark Prongo a René et Gaston.

GOT BLUE BALLS, TRUCKI, ADALBERT

21. decembra o 20:00, Klub 77

Je tu znovu každoročná veselica „Kick Ass Christmas“. Tento rok vám zahrajú legendy BB rocku: Got Blue Balls, Trucki a Adalbert.

ZIMNÝ TRH V ZÁHRADE

21. decembra o 10:00, Záhrada – CNK

Cieľom trhu je dať priestor výrobcom domácich produktov a ručne vyrábaných a designových úžitkových či dekoračných vecí. A ponúknuť ľuďom originálne výrobky priamo od ich tvorcov.

ZIMNÝ SLNOVRAT NA BICYKLI

21. decembra o 14:00, Park pod Pamätníkom SNP

Na návštevníkov čakajú cyklohry, detské dopravné ihrisko, cyklistický trenažér, triximobil a tricykel, hudobná skupina San Borondon Cyclo Fanfaria, súťaže pre deti, občerstvenie (punč, alko a nealku) a tiež darček pre účastníkov na bicykli.

ĽUDOVÁ HUDBA STANA BALÁŽA… DO BETĽEMA

21. decembra o 17:00, Aula SZU

Ľudová hudba Stana Baláža ponúka svoj premiérový koncert, spolu so svojími hosťami. Rýdzo folklórne skladby z hudobnej oblasti horného Šariša v kvalitnom spracovaní skvelých muzikantov sú nosnou časťou predstavenia.

VIANOČNÝ ŽÚR S MACOU A LACKOM!

21. decembra o 19:00, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Aj tento rok príde na Vianočný žúr tradične Maca a Kapela roka. S nimi je tá vianočná atmosféra vždy o čosi krajšia. Bombou večera bude známy starý rozstrelovač večierkov, doobedných, poobedných párty na Pohode Lacko Cmorej.

MDMS tour 2019

21. decembra o 21:00, Ministry of Fun

Skupina DMS prichádza s novým albumom s názvom MDMS na ktorom skupina získala platinu už v predpredaji. Zažiť môžete krst, ktorý sa uskutoční v Bystrici.

BEŽECKÝ ARMAGEDON

21. decembra o 23:59, Ministry of Fun

Mayovia vedeli, kedy ich kalendár začal a vypočítali, kedy skončí. A malo sa tak stať 21.12.201. Lenže, nestalo sa a Marathon BB Team práve v tento deň založil tradíciu polnočného behu. Tento rok vybehne už po piatykrát.

HC '05 iCLINIC BB – HK NITRA

22. decembra o 17:00, Zimný štadión

Bystrických hokejistov čaká odveký rival. Pod Urpínom si sily zmerajú s hráčmi HK Nitra.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj zábery rozsvietenej vianočnej výzdoby v uliciach Bystrice!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Vianočná výzdoba po zotmení rozžiari Bystricu. Pozrite na tú nádheru
23
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM