Jakub Forgács Futbal

Pred štartom jarnej časti ligy posilní Duklu srbský obranca: Pod Urpínom zabojuje o dlhodobú zmluvu

Vedenie futbalového klubu Dukla Banská Bystrica stihla pred štartom jarnej časti Corgoň ligy 2013/2014 angažovať nového hráča. Stal sa ním srbský obranca Dušan Plavšič (21), ktorý bude pod Urpínom bojovať o dlhodobú zmluvu.

Ilustračný obrázok k článku Pred štartom jarnej časti ligy posilní Duklu srbský obranca: Pod Urpínom zabojuje o dlhodobú zmluvu
Zdroj: Webnoviny.sk

Plavšič prišiel do Dukly zo srbského druholigového tímu FK Dolina Padina. Obranca pochádzajúci z Belehradu bol v minulosti aj kmeňovým hráčom FK BSK Borca či FK Rad a pôsobil na hosťovaniach aj v FK Palic Koming, FK BASK Belgrad a FK Mladenovac. Naposledy hrával v Padine, ktorá spadá do Vojvodinskej oblasti, a kde prevažuje slovenské obyvateľstvo.

„Je to mladý chlapec, ktorý sa ukazoval veľmi dobre v tréningovom procese. V jeho prípade nešlo ani o ekonomicky náročný transfer, takže ideme do minimálneho rizika. Je to ambiciózny futbalista a my budeme na jar sledovať, či je prínosom pre náš tím,“ povedal tréner Norbert Hrnčár.

Z banskobystrického kádra figuruje v slovenskej nominácii trénera Jána Kozáka na prípravný zápas s Izraelom až pätica hráčov, ktorí kedysi pôsobili pod Urpínom – Martin Jakubko, Michal Ďuriš, Viktor Pečovský, Kornel Saláta a Norbert Gyömbér. Slovenská reprezentácia do 21-rokov, kde trénerovi Ivanovi Galádovi asistuje aj lodivod Hrnčár, nastúpi v Turecku na Challenge Trophy proti tamojším rovesníkom 5. marca. V tejto kategórii budú Duklu reprezentovať Martin Chrien a Dionatan Teixeira. Náhradníkom je brankár Viktor Budinský.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM