Iné športy

Pozrite si VIDEO a FOTO: Stovky hasičov v Bystrici zápolia na svetovom šampionáte

Na XIV. majstrovstvách sveta mužov a V. majstrovstvách sveta žien v hasičskom športe o najcennejšie kovy bojujú stovky športovcov z radov profesionálnych a dobrovoľných hasičov z takmer 20 krajín sveta.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si VIDEO a FOTO: Stovky hasičov v Bystrici zápolia na svetovom šampionáte
8
Galéria
Zdroj: TASR

Majstrovstvá sveta v hasičskom športe, ktoré sa historicky po prvý raz konajú na Slovensku, odštartovali v stredu na štadióne Štiavničky v Banskej Bystrici. Na XIV. majstrovstvách sveta mužov a V. majstrovstvách sveta žien v hasičskom športe o najcennejšie kovy bojujú stovky športovcov z radov profesionálnych a dobrovoľných hasičov z takmer 20 krajín sveta. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

V meste pod Urpínom zápolia okrem slovenských hasičov aj ich kolegovia z Azerbajdžanu, Bieloruska, Bulharska, Česka, Estónska, Chorvátska, Kazachstanu, Lotyšska, Mongolska, Nemecka, Poľska, Rakúska, Ruska, Senegalu, Talianska, Ukrajiny či Uzbekistanu.

„Športovci a športovkyne sa tak, ako každý rok, predstavia v štyroch základných disciplínach hasičského športu. Svoje sily si zmerajú v behu na 100 metrov s prekážkami, vo výstupe do štvrtého nadzemného podlažia cvičnej veže, v prípade žien ide o výstup do druhého podlažia, v štafete na 4×100 metrov s prekážkami a v disciplíne požiarny útok,“ priblížila Farkasová.

„Takmer každý chlapec aspoň raz zatúžil stať sa hasičom. Je to prospešná práca hodná obdivu, pri ktorej bol zachránený nejeden ľudský život. Veľmi ma teší, že prvým slovenským mestom, ktoré je dejiskom Majstrovstiev sveta v hasičskom športe, je práve Banská Bystrica. Všetkým držím palce a verím, že súťažiacich príde podporiť čo najviac divákov,“ konštatoval banskobystrický primátor Ján Nosko. Vstup na podujatie, ktoré potrvá do 15. septembra, je voľný.

Pozrite si video a zábery z priloženej fotogalérie!

Zdroj: Dnes24.sk
V OBRAZOCH: Bystrica hostí Majstrovstvá sveta v hasičskom športe 2018
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM