Rôzne

Pomsta exekútorovi po slovensky: Päťtisíc eur prieniesol muž z Detvy v centoch!

Muž z Detvy si vybavoval účty s exekútorom kurióznym spôsobom. Exekúciu, ktorá je podľa jeho slov nezákonná, priniesol na úrad v plastových vreckách!

Ilustračný obrázok k článku Pomsta exekútorovi po slovensky: Päťtisíc eur prieniesol muž z Detvy v centoch!
Zdroj: Facebook

Exekúcie sú nočnou morou. Najmä tie, počas ktorých sú mnohí zúfalí či cítia sa v nepráve. Zrejme aj tento pocit prinútil Detvana konať svojsky

"Exekútor, súdruh Debnár z Detvy, dal na mňa protizákonne exekúciu, počas súdnych jednaní. Jeho zamestnankyne súhlasili, aby som ju vyplatil v hotovosti – je vraj jedno, či v bankovkách alebo minciach,“ napísal na sociálnej sietiv v príspevku Milan.

Muž sa teda do kancelárie exekútora vybral so sumou 4 648,07 eur v jednocentových minciach. Tie boli v 930 balíčkoch v hodnote piatich eur. Exekútor ich podľa muža vraj nechcel prijať, hoci je povinný vziať hotovosť do 5 000 eur.

"Povedal som tomu pánovi, aby mi peniaze vložil na účet. Ja nemám žiadne prístroje ani prostriedky na to, aby som si overoval počet alebo pravosť mincí. Navyše, s vkladom hotovosti sú spojené nemalé poplatky pre veľké množstvo mincí,“ povedal pre Aktuality.sk exekútor Ján Debnár z Detvy.

Čítajte aj: Nenechajte sa oklamať podvodníkom! Na Slovensku úraduje falošný exekútor

Keďže Milan u exekútora s mincami nepochodil, vybral sa do banky, kde ho odmietli tiež. "Teta pokladníčka prišla z obeda po viac ako hodine a odmietla peniaze prijať, napriek nariadeniu vedúcej pobočky a nariadeniu vedenia banky z najväčšej dediny Slovenska,“ píše Milan v príspevku.

Prípad sa nakoniec skončil dobre pre obe strany. "Ten pán prišiel na druhý deň a dal mi peniaze v papierovej podobe. Ja som ich potom vložil do banky s poplatkom 1,30 eur, namiesto 460, ako by to bolo za mince. A to bolo všetko, tým pádom som ukončil exekučné konanie,“ povedal Aktualitám Debnár.

Exekúcia v minciach
3
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM