Jakub Forgács Správy

Pomohlo počasie aj pracovité ruky: Bystrica doslova ROZKVITLA letničkami, FOTO

Dostatok zrážok a príjemná, nie extrémne vysoká, teplota je podľa ZAaRESu kľúčovým faktorom k dosiahnutiu takto zakvitnutej Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku Pomohlo počasie aj pracovité ruky: Bystrica doslova ROZKVITLA letničkami, FOTO
16
Galéria

Záhony a mobilná zeleň v Banskej Bystrici prekvitajú už niekoľko mesiacov. „Svojím kvetom nie len okrášľujú historické centrum mesta, ale tvoria aj zásobáreň živín pre hmyz, zvlášť opeľovače,“ uvádzajú Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES) na sociálnej sieti so slovami, že za svoju krásu vďačia najmä pracovitým zamestnancom.

Zakvitnutá Bystrica

„Podstatnú úlohu zohráva počasie, ktoré tento rok zatiaľ výrazne napomáha vegetácii. Dostatok zrážok a príjemná, nie extrémne vysoká, teplota je kľúčovým faktorom k dosiahnutiu takto zakvitnutej Bystrice,“ píše ZAaRES.

Letničkové záhony neminie ani tento rok premena na jesenné farby. „Dovtedy nás budú tešiť farebnými vzormi vytvorenými pracovitými rukami,“ spomínajú na stránke.

„Počas prvých mrazivých ránach budeme postupne demontovať mobilnú zeleň. Záhony a kruhové objazdy, ktoré boli zmenené na trvalkové zostanú nezmenené,“ dodáva ZAaRES, podľa ktorého sa rastliny citlivé na mráz a sneh prikryjú smrekovou čečinou, ktorá teplotne izoluje a mechanicky chráni rastliny.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Bystrica zakvitla letničkami
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM