Jakub Forgács Krimi

Polícia vyšetrila vraždu muža, ktorý býval v Bystrici. Detaily sú len pre silné žalúdky, FOTO

Po 17 rokoch vyšetrila polícia vraždu muža. Zahynul otrasnou smrťou a podľa slov mužov zákona by jeho príbeh bol inšpiráciou aj pre Agathu Christie.

Ilustračný obrázok k článku Polícia vyšetrila vraždu muža, ktorý býval v Bystrici. Detaily sú len pre silné žalúdky, FOTO
4
Galéria

Od decembra 2002 bol nezvestný Nemec Steve K., ktorý býval so svojou slovenskou manželkou v Banskej Bystrici-Rakytovciach. Zmenilo sa to až v máji tohto roku, kedy sa našli jeho kosti. „Dôvod jeho zmiznutia roky poznal len úzky okruh ľudí. Jeho príbeh by bol inšpiráciou aj pre Agathu Christie,“ začali rozprávanie muži zákona na svojej facebookovej stránke Polícia Slovenskej republiky.

„Steve mal s manželkou nezhody. Žene zrejme napadlo ako riešenie jeho odstránenie. Manželské nezhody by sa tak skončili a dostala by sa k jeho majetkom. Klasický dôvod vraždy, ktorú mala naplánovať s ďalšou osobou pár dní pred Vianocami 2002. Muža mala najskôr omámiť liekmi v nápoji. Následne mali prísť vykonávatelia vraždy, do domu sa mali dostať dverami, ktoré mala nechať pootvorené,“ píšu policajti.

Stevea mali podľa slov mužov zákona zbiť a zviazať plachtami, naložiť do kufra auta a odviezť do lesa. „Po ceste sa ešte prebral a v snahe o záchranu vykopol zadné sedadlá auta. Veľmi mu to nepomohlo. Muži, ktorí ho viezli, ho mali údermi do hlavy priviesť do bezvedomia. Keď dorazili do lesa, na miesto kde sa ho mali zbaviť, mlátili ho, až kým sa nehýbal a prestal komunikovať. Mali ho vliecť hlbšie do porastu a po ceste ho mal jeden z mužov bodnúť do krku,“ pokračujú policajti.

„Chrčiaceho a umierajúceho Stevea v ľahkom oblečení v decembrovom chlade mali zahrabať konármi. Ako strácal krv, odchádzal z neho aj život a nikto mu už nepomohol. Následne sa mali zbaviť aj auta, ktoré mali umyť a zbaviť stôp. V Ostrej Lúke poliate benzínom zhorelo do tla. Ako to už býva, páchateľ sa vracia na miesto činu. Popravčia čata sa mala v roku 2003 vrátiť k telu Stevea s cieľom premiestniť ho na iné miesto,“ dodali muži zákona s tým, že časti tela boli objavené v máji tohto roku a o pár dní mal kriminalistický expert jasno. Patrili Steveovi.

Ako dodávajú policajti, vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry z vraždy obvinil Katarínu K. (42), Mareka S. (40) a Herberta P. (38), ktorým v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 12 až 15 rokov, prípadne výnimočný trest. Všetci sú už vo väzbe.

V OBRAZOCH: Po 17 rokoch vyšetrila polícia vraždu muža, ktorý býval v Bystrici
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM