Jakub Forgács Krimi

Polícia chystá viacero AKCIÍ v Banskobystrickom kraji: Na čo sa chce zamerať ako PRVÉ?

Miesta a časy, v ktorých budú tieto kontroly prebiehať, boli podľa slov polície vybrané na základe analýzy dopravno-bezpečnostnej situácie na cestách nášho kraja

Ilustračný obrázok k článku Polícia chystá viacero AKCIÍ v Banskobystrickom kraji: Na čo sa chce zamerať ako PRVÉ?
Zdroj: Polícia SR - BB kraj

Polícia pripravuje na februára viacero dopravno-bezpečnostných akcií s cieľom chrániť životy a zdravie účastníkov cestnej premávky. Banskobystrickí krajskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti.

Prvá akcia

„Prioritou je pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a znížiť počty nehôd s následkami na živote a zdraví. Z tohto dôvodu Prezídium Policajného zboru vydalo pokyn v mesiaci február vykonať dopravno-bezpečnostné policajné akcie,“ uviedli muži zákona so slovami, že pre vodičov to znamená, že v určitých vybratých úsekoch a časoch budú stretávať viac policajtov, ktorí budú vykonávať kontroly.

„Miesta a časy, v ktorých budú tieto kontroly prebiehať, boli,vybrané na základe analýzy dopravno-bezpečnostnej situácie na cestách nášho kraja,“ spomenuli.

„Prvá akcia začína už 3. februára a zameraná bude na kontrolu zákazu požívania alkoholických nápojov a iných návykových látok u vodičov motorových a nemotorových vozidiel, ako aj na dôslednú kontrolu závažných porušovaní pravidiel cestnej premávky,“ dodali policajti s tým, že o ďalších akciách v mesiaci február budú priebežne informovať.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM