Barbara Dallosová Krimi

Policajti obvinili Bystričana (26) z podvodu s autami: Toto bol jeho trik

Mladý Bystričan mal sprostredkovávať predaj áut, bol v tom však háčik. Podľa polície mal prsty aj v podvodoch s kúpou mobilov.

Ilustračný obrázok k článku Policajti obvinili Bystričana (26) z podvodu s autami: Toto bol jeho trik
Zdroj: Policajný zbor SR

Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici obvinil z pokračovacieho prečinu podvodu 26-ročného muža z Banskej Bystrice. Umiestnil ho do policajnej cely a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. Informuje o tom krajská polícia na svojom oficiálnom facebooku.

,,Obvinený sa dohodol s majiteľkou auta, že sprostredkuje predaj jej auta za dohodnutú sumu. Len na základe ústnej dohody, žena vopred podpísala kúpnu zmluvu, vystavila splnomocnenie overené notárom na odhlásenie vozidla a odovzdala všetky doklady s kľúčmi a vozidlom obvinenému ako sprostredkovateľovi predaja auta. Ten cez inzerát našiel kupujúceho, ktorý prejavil o auto záujem. Po obhliadke a skúšobnej jazde mu auto predal, ale poškodenej žiadne peniaze neodovzdal," opisuje polícia.

Podobným spôsobom podľa policajtov podviedol aj ďalšieho muža, s ktorým sa dohodol, že mu sprostredkuje kúpu ojazdeného auta. Tento mu dal zálohu, ale ani peniaze a ani auto už nevidel.

Podľa mužov zákona obvinený kšeftoval aj s mobilmi. ,,Ešte v minulom roku vylákal muža zálohu za päť mobilov, ktorú mu poškodený zaslal na účet, ale mobily nedostal. Takto podviedol ďalších troch záujemcov o kúpu značkových mobilov. Poslali mu na účet peniaze a mobily ani peniaze späť nedostali," dodáva polícia s tým, že takýmto podvodným konaním utŕžil viac ako 17 600 eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM