Jakub Forgács Krimi

Policajti avizujú niekoľko AKCIÍ: Posvietia si na ALKOHOL aj POVINNOSTI chodcov

V najbližších dňoch bude na Slovensku prebiehať niekoľko policajných akcií. Na čo sa zamerajú?

Ilustračný obrázok k článku Policajti avizujú niekoľko AKCIÍ: Posvietia si na ALKOHOL aj POVINNOSTI chodcov
Zdroj: Polícia SR - BB kraj

Polícia je pripravená na realizáciu bezpečnostných akcií s cieľom pozitívne ovplyvniť nehodovosť na našich cestách a chrániť tak životy a zdravie účastníkov cestnej premávky. Banskobystrickí krajskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti.

Policajné akcie

Už v pondelok (20.11.) začala akcia „Disciplína“. „Policajti si posvietia na dodržiavanie zákazu požitia alkoholu a iných návykových látok u vodičov motorových a nemotorových vozidiel,“ spomenuli.

Na deň 24. novembra 2023 je naplánovaná dopravno-preventívna akcia s názvom „Reflex“. „Táto akcia je zameraná na kontrolu dodržiavania povinností chodcov, najmä na ich povinnosť nosenia reflexných prvkov. Tento malý doplnok je veľmi dôležitý, predovšetkým v týchto dňoch, keď sa skoro stmieva, môže zachrániť život,“ vysvetlili muži zákona.

Dňa 25. novembra 2023 bude na území Slovenska akcia s názvom „Katarína“. „Policajti dopravnej a poriadkovej polície budú najmä na miestach zvýšenej koncentrácie ľudí, teda v okolí kultúrnych zariadení, diskoték, pohostinstiev a podobne. Kontrolovať budú predovšetkým alkohol u vodičov motorových a nemotorových vozidiel a u chodcov, cyklistov a kolobežkárov na používanie reflexných prvkov,“ dodali policajti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM