Jakub Forgács Správy

Pokochajte sa NÁDHEROU v uliciach Bystrice: TAKTO rozkvitli kvetinové záhony, FOTO

Všimli ste si, ako mesto pod Urpínom rozkvitlo? V záhonoch po celom meste môžeme pozorovať begónie, aksamietnice, šalvie, rudbekie, salníky, kosatce, ľaliovky, kostravy, perovece, ozdobnice a mnoho iného.

Ilustračný obrázok k článku Pokochajte sa NÁDHEROU v uliciach Bystrice: TAKTO rozkvitli kvetinové záhony, FOTO
20
Galéria

Pravidelné opatera Záhradníckych a rekreačných služieb Mesta Banská Bystrica (ZAaRES) sa odvďačuje v letničkových a trvalkových záhonoch. „Takmer všetky sú už v plnom „šate“, čo poteší oko človeka i drobné živočíchy,“ uvádza ZAaRES na sociálnej sieti.

„V týchto záhonoch môžeme pozorovať begónie, aksamietnice, šalvie, rudbekie, salníky, kosatce, ľaliovky, kostravy, perovece, ozdobnice a mnoho iného,“ vymenoval ZAaRES so slovami, že záhony sú vysadené po celom meste Banská Bystrica.

Do ďalších rokov chcú postupne skultivovať a vysadiť ďalšie lokality. Taktiež začínajú pristupovať k pozmeneniu druhovej štruktúry v niektorých záhonoch, samozrejme, len v lokalitách, kde to je možné. „V budovaní krajšieho a funkčnejšieho mesta chceme naďalej pokračovať aj budovaním tzv. „včelích bufetov“ ktoré budú situované na miestach s nižším pohybom ľudí tak, aby sme eliminovali stret človeka s bodavým hmyzom,“ dodáva ZAaRES.

Zábery kvitnúcich záhonov si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Rozkvitnuté kvetinové záhony v uliciach Bystrice
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM