Ivana Kováčiková Kultúra

Hľadáte program na prvý júnový víkend? Jeden klik a akcie pre Bystričanov máte ako na dlani

Mesiac jún sa začal a blížiace sa leto cítiť stále viac. Viete už, kde strávite nadchádzajúce voľné dni? Pozrite si výber tipov z našej redakcie. Nájdete v ňom najzaujímavejšie akcie pod Urpínom.

Ilustračný obrázok k článku Hľadáte program na prvý júnový víkend? Jeden klik a akcie pre Bystričanov máte ako na dlani
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk

DNI ENERGIE

3. jún 2016 o 10:00, Námestie SNP, Banská Bystrica

Celodenné osvetové podujatie DENS 2016, ktoré organizuje portál Energie pre Vás. Prinesie zaujímavé stanovištia, kde nájdete úsporné technológie, akými sú solárne systémy, tepelné čerpadlá či peletové kotle, ale aj vozidlá jazdiace na výhodnejší zemný plyn (CNG), elektromobil a tiež sa dozviete viac o výhodách systémov centrálneho zásobovania teplom.

FRANCÚZSKY DEŇ V ZÁHRADE

3. jún 2016 o 12:00, Záhrada Centrum nezávislej kultúry

Alliance Française Banská Bystrica pozýva do exteriéru na národné finále súťaže frankofónnej piesne „Spievam po francúzsky“. Predstaví sa 18 súťažiacich, ktorí budú rozdelení do troch vekových kategórií. Finále začne o 15:30. Hudobný program bude zahŕňať dve vystúpenia, a to Allena Gracea, austrálskeho hudobníka z Mníchova, ktorý predstaví bretónske piesne s malými gajdami aj s veľkými gajdami. Potom si vo vnútri môžte vypočuť popový koncert Benjamina Piata, francúzskeho speváka z Angers. A netreba zabudnúť na petang, ktorý môžte hrať od skorého poobedia a na palacinky!

MEDZINÁRODNÝ DEŇ DETÍ

3. jún 2016 o 15.00, Park pod pamätníkom SNP

Medzinárodný deň detí v Bystrici bude zaručene nezabudnuteľný! Bohatá nádielka atrakcií od sokoliarov, cez Klauniádu, až po bezplatný vláčik Pretórium poteší nielen najmenších. Hlavným bodom programu bude vystúpenie speváčky Celeste Buckingham. Deň detí uzatvorí nádherný denný ohňostroj.

TOWER RUNNING

3. jún 2016 o 17:30, Europa Shopping Centre

V piatok prebehne 2. ročník v behu po schodoch – v Europa Business Centre v Banskej Bystrici. Prvý pretekár vybehne v čase o 17.30 hod a postupne v intervaloch ďalší pretekári.Trasa podujatia je rovnaká ako v 1. ročníku – nábeh 120 m a potom prevýšenie 85 m. Príďte si vyskúšať túto netradičnú disciplína a zistiť ako rýchlo vybehnete 22 poschodí.

MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKEJ REPUBLIKY U11

3. 6 – 5.6. 2016 o 9:30, Športová hala Dukla na Štiavničkách

V piatok začínajú aj majstrovstvá SR mladších minižiakov, ktoré budú prebiehať v športovej hale Dukla na Štiavničkách. Zápasy odohrá 6 najlepších družstiev. Na finálový turnaj postupujú dve najlepšie družstvá z troch regionálnych oblastí. Finálový turnaj bude vyvrcholením dlhodobej súťaže a v nedeľu v popoludňajších hodinách spoznáme nového majstra v kategórii mladších minižiakov. Príďte podporiť naše mladé basketbalové nádeje.

PRECHOD ROZPRÁVKOVÝM LESOM

4. 6. 2016 o 8:00, V Kremničke pred materskou školou

Občianska rada a Klub seniorov v Kremničke pozývajú na akciu Prechod rozprávkovým lesom, ktorá sa uskutoční v sobotu 4. júna. Podujatie začína o 8:00 pred Materskou školou v Kremničke. Pre detičky bude pripravené posedenie s občerstvením ako aj sprievodné akcie.

VÍKEND DETÍ

4.6. – 5.6. 2016 o 12:00, Európa SC, Na Troskách 25

Prvý júnový víkend bude v bystrickej Europe patriť deťom. Zažite čarovný víkend s Mirom Jarošom, kúzelníkom, či divadielkom a súťažte o rozprávkové ceny. V sobotu môžete zažiť Dobšinského rozprávkový svet a divadielko. Nedeľa bude patriť kúzelníkovi Wolfovi a Mirovi Jarošovi, ktorý zaspieva pre všetky (ne)poslušné detičky. Divadielko ZkuFraVon prinesie svoje tvorivé kufre plné nápadov a prezlečie rozprávku do nových šiat. Sobotný program bude prebiehať od 12:00 do 19:00. Nedeľný sa začne o 14:00 a končiť by mal o 17:00.

FARBÁM NEUJDEŠ

4. jún 2016 o 13:00, Park pod Pamätníkom SNP

Zažite najfarebnejší beh svojho života. Farbám neujdeš je zábavný charitatívny 5-kilometrový beh, pri ktorom je pre bežcov na každom kilometri pripravená farebná zóna, kde sú zasypávaní práškovými Hedon farbami. A pozor! V piatej zóne na vás čaká prekvapenie. Ale tým beh zďaleka nekončí, nasleduje bohatý sprievodný program, kde vyvrcholením je hromadné vyhadzovanie farieb.

FULL FIGHT 2

4. jún 2016 o 19:00, Zimný štadión Banská Bystrica

Gala večer zápasov MUAY THAI, K-1 a MMA v 9 metrovej klietke. Slovenská vojna v strednej váhe pre silnejšie povahy. V zápasoch uvidíte to najlepšie zo Slovenska, Česka aj Ruska.

RIGOLETTO

4. jún 2016 o 20.30, Amfiteáter Paľa Bielika

Jedna z najznámejších opier Giuseppe Verdiho v troch dejstvách. Predloha Rigoletta, Hugova dráma Kráľ sa zabáva, je žriedlom veľkých vášní, inšpiračným zdrojom spoločensko-kritického pohľadu, ale aj pohnútkou vytvoriť dojímavý intímny príbeh. Hlavný hrdina, dvorný šašo a panský prisluhovač Rigoletto, stojí pred dilemou: prežiť v nemravnom prostredí za každú cenu – alebo sa postaviť na odpor?

Čítajte tiež:

So začínajúcim letom nuda v Bystrici nehrozí. Prehľad TOP 10 júnových podujatí

PROGRAM bystrického Kina v bazéne. Aké filmy si počas leta užijeme pod holým nebom?

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM