Komunálne voľby

Pod Urpínom vznikol 1. poslanecký klub: Volá sa Bystričania, ktoré MENÁ tam chcú pôsobiť?

Prvý poslanecký klub je otvorený a ponúka priestor pre spoluprácu i ďalším kolegom z novozvoleného 31-členného MsZ.

Ilustračný obrázok k článku Pod Urpínom vznikol 1. poslanecký klub: Volá sa Bystričania, ktoré MENÁ tam chcú pôsobiť?
Zdroj: Mesto Banská Bystrica

V Mestskom zastupiteľstve (MsZ) v Banskej Bystrici bude v novom volebnom období pôsobiť poslanecký klub Bystričania. Svoje založenie ohlásil ako prvý a tvoria ho dlhoroční poslanci Erika Karová za mestskú časť Radvaň, Marcel Pecník za časti mesta Uhlisko, Šalková, Senica, Majer a Martin Turčan za sídlisko Rudlová a Sásová. Informoval o tom Martin Turčan, ktorý vstupuje do svojho piateho funkčného obdobia.

Otvorený pre ostatných

Prvý poslanecký klub je otvorený a ponúka priestor pre spoluprácu i ďalším kolegom z novozvoleného 31-členného MsZ. Keďže väčšina poslancov klubu kandidovala samostatne, rozhodli sa ho profilovať ako nezávislý.

„Naše dlhoročné skúsenosti sme sa rozhodli spojiť v jeden klub, ktorý v prípade záujmu o spoluprácu bude nápomocný realizovať každú zmysluplnú myšlienku či už kolegov poslancov, alebo vedenia mesta. Určite však v témach, ktoré sú o budúcnosti mesta a jeho strategických rozhodnutiach, budeme predstavovať svoje videnie a návrhy. Tak to bolo aj v minulosti, keď ani jeden z nás nepodporil napríklad skokové zvýšenie daní z nehnuteľností,“ reagoval Turčan, predseda klubu.

Ako zdôraznil podpredseda Pecník, neprofilujú sa ako opozičný klub. „Výsledky volieb jasne naznačujú pôdorysy, na ktorých vzniknú ďalšie kluby. Naša ambícia je a ostane určite smerom k transparentnej a efektívnej spolupráci, kde rozvoj mesta pre všetkých obyvateľov chceme dosahovať spájaním hlasov a vzájomnou podporou,“ konštatoval Pecník.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM