Jakub Forgács Hokej

Pod Urpín zavíta hokejová reprezentácia: Hráči sa budú pripravovať na majstrovstvá sveta v kempe

Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka pricestujú pod Urpín. Na bystrickom ľade sa stretnú hráči reprezentácie, ktorým sa už skončili tohtosezónne klubové povinnosti.

Ilustračný obrázok k článku Pod Urpín zavíta hokejová reprezentácia: Hráči sa budú pripravovať na majstrovstvá sveta v kempe
Zdroj: TASR

Slovenská hokejová reprezentácia odštartuje záverečnú prípravu na májové majstrovstvá sveta v Minsku (9.–25. 5.) budúci týždeň v Banskej Bystrici. Hlavnému trénerovi Vladimírovi Vůjtekovi sa budú v utorok 1. apríla do 14:30 hlásiť hráči, ktorým sa už skončili klubové povinnosti.

Nomináciu na prvú časť prípravy by mal kouč oznámiť vo štvrtok 27. marca. Reprezentanti budú počas kempu pod Urpínom spoločne trénovať na bystrickom ľade až do piatka 4. apríla, aby sa spoločne zohrali na nadchádzajúce prípravné stretnutia. Tie odohrajú v rámci Euro Hockey Challenge proti Rusku, Francúzsku a Fínsku.

Generálkou na svetový šampionát bude turnaj Slovakia Cup 2014, kde budú súperom domáceho výberu tímy Lotyšska a Nórska. Po ňom tréner zverejní záverečnú nomináciu na MS. Účinkovanie na šampionáte v bieloruskom Minsku odštartujú Slováci 9. mája v Čižovka Aréne súbojom proti Česku, v základnej A-skupine ďalej narazia na Kanadu, Francúzsko, Nórsko, Švédsko, Taliansko a Dánsko.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM