Jakub Forgács Správy

Pod Krížnou bude rušno. Na rozpadnutej stanici lanovky sa chystá veľká brigáda

Kedysi vyhľadávané miesto je dnes ruinu. Tento stav plánujú zmeniť dobrovoľníci. Chcete tiež priložiť ruku k dielu?

Ilustračný obrázok k článku Pod Krížnou bude rušno. Na rozpadnutej stanici lanovky sa chystá veľká brigáda
37
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Hoci Turecká patrila medzi vyhľadávané lyžiarske strediská s celoročne využívanou lanovkou, dnes sú z nej už len zvyšky. Tŕňom v oku mnohých je rozpadnutý skelet vrcholovej stanice na Líške.

Práve tento stav sa budú snažiť zvrátiť dobrovoľníci, ktorí sa v sobotu 12. októbra zúčastnia podujatia „Veľká Líščia Brigáda. Poďme spolu upratať to čo trápi Krížnu!“ Zraz je o 7:30 na hlavnom parkovisku v Tureckej.

„Cela myšlienka upratania Líšky vznikla na turistike, keď starosta Tureckej Ivan Janovec a starosta Motyčiek Maroš Lacko navštívili Krížnu a cestou dole sa zhodli, že ten stav je neprimeraný národnému parku,“ uviedla pre spravodajský portál Bystrica 24 obec Turecká.

Povedali si, že to najmenej, čo môžu spraviť, je upratať neporiadok, ktorý tam je. Keďže ide o nedostupné miesto pre prístup autom, skúšajú nalákať priaznivcov Líšky, aby pomohli a spojili sily.

„Plánujeme aspoň upratať suť a smeti a v rámci možností upraviť miesto, aby bolo bezpečnejšie. Čas ukáže, čo by sa za minimálne náklady dalo vymyslieť. Veď na brigádu prídu ďalší ľudia a možno s dobrým nápadom,“ píše obec.

Zároveň odporúča, aby si dobrovoľníci zobrali nejaké náradie na brigádu a vo facebookovej udalosti k podujatiu dali vedieť, aké bude, aby bolo k dispozícii všetko potrebné. Zoznam vecí nájdete v udalosti.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj zábery z jesene na Krížnej!

V OBRAZOCH: Krížnu sa na jeseň rozhodne oplatí navštíviť. Veď pozrite sami
37
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM