Jakub Forgács Správy

Počet študentov na UMB sa zvýšil o viac ako 1100. Čo ich najviac zaujímalo počas DOD?

Najviac uchádzačov o štúdium vstúpilo na pôdu Ekonomickej fakulty UMB, kde im v priestoroch Slávnostnej auly poskytli informácie o štúdiu, mobilitách a uplatnení absolventov.

Ilustračný obrázok k článku Počet študentov na UMB sa zvýšil o viac ako 1100. Čo ich najviac zaujímalo počas DOD?
10
Galéria
Zdroj: UMB

Počas Dňa otvorených dverí sa v stredu 13. novembra zvýšila koncentrácia študentov na všetkých fakultách Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Jednotlivé fakulty v tento deň navštívilo 1119 študentov stredných škôl a gymnázií, ktorí prejavili záujem pokračovať v štúdiu práve na univerzite v srdci Slovenska. In­formovala o tom vedúca referátu marketingovej komunikácie UMB Dana Straková.

„Najviac uchádzačov o štúdium vstúpilo na pôdu Ekonomickej fakulty UMB, kde im v priestoroch Slávnostnej auly poskytli informácie o štúdiu, mobilitách a uplatnení absolventov. Študenti  sa zaujímali hlavne o štúdium odboru ekonomika a manažment podniku a o odbor financie, bankovníctvo a investovanie,“ povedala.

„Fakulta prírodných vied UMB tento rok prilákala svojou pestrou ponukou takmer 280 stredoškolákov, ktorí absolvovali nielen zaujímavé prednášky našich kvalifikovaných odborníkov, ale mali možnosť priamo si vyskúšať pokusy a praktické ukážky na ôsmych katedrách FPV UMB. O štúdium na Filozofickej fakulte UMB prejavili záujem aj krajania, Slováci žijúci v zahraničí, ktorí prišli z Nového Sadu a Ukrajiny, aby sa dozvedeli viac o ponuke našej univerzity a nahliadli do študentského života v Banskej Bystrici,“ uviedla Straková s tým, že aj tento rok bol na FF UMB najvyšší záujem o štúdium prekladateľstva a odboru telesná výchova a trénerstvo.

Ako ďalej spomenula, hudobný a divadelný program mala pripravený Pe­dagogická fakulta UMB, ktorá okrem iného zaujala maturantov hlavne ponukou psychológie, predškolskej a elementárnej pedagogiky a odborom ekonomika a manažment sociálnej práce. „Štúdium medzinárodných vzťahov na Fakulte politických vied a medzinárodných vzťahov UMB je voľbou pre tých maturantov, ktorým sú blízke minimálne dva cudzie jazyky a zaujímajú sa o dianie nielen doma, ale aj vo svete. Súdnu sieň, aulu a začiatok právnickej kariéry na Právnickej fakulte UMB  si zvolila tento rok skupina študentov nielen z Banskobystrického samosprávneho kraja, a preto možnosť kvalitného ubytovania, ktoré poskytuje UMB, naozaj ocenili,“ podotkla.

„Najčastejšie sa študenti zaujímali o uplatnenie v praxi, o možnosti štúdia v zahraničí a informovali sa aj na pracovné príležitosti v regióne v kombinácii so štúdiom. Tiež boli príjemne prekvapení množstvom aktivít a prednášok odborníkov z praxe, ktoré sú už bežnou súčasťou výučby na všetkých fakultách Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici,“ dodala Straková.

Zábery z Dňa otvorených dverí na bystrickej UMB nájdete v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: DOD na bystrickej UMB zachytený na fotkách
10
Galéria
Zdroj: UMB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM