Správy

Počas EUROVOLIEB sa bude bežať maratón: Bystrica upozorňuje na UZÁVERY ciest

Volebné miestnosti pre voľby do Európskeho parlamentu, ktoré sa uskutočnia 8. júna, sú v Banskej Bystrici umiestnené v totožných objektoch ako počas prezidentských volieb.

Ilustračný obrázok k článku Počas EUROVOLIEB sa bude bežať maratón: Bystrica upozorňuje na UZÁVERY ciest
20
Galéria
Zdroj: TASR/Branislav Račko

Bystričanom bude počas Eurovolieb k dispozícii 78 volebných miestností a otvorené budú od 7.00 do 22.00 hod. Do okrskových volebných komisií zasadne zhruba 700 členov, ktorých delegovali politické strany a koalície. TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Chcete hlasovací preukaz?

Imobilní obyvatelia môžu požiadať matričný úrad a ohlasovňu pobytu o voľbu prostredníctvom prenosnej volebnej schránky. „Záujem je potrebné nahlásiť najneskôr do 7. júna, v pracovných dňoch od 7.30 do 15.00 hod. na telefónnych číslach 048/4330 720; 725; 726. V deň konania volieb môžu príbuzní alebo známi imobilných osôb požiadať o prenosnú volebnú schránku priamo vo volebnej miestnosti,“ uviedla hovorkyňa.

Volič, ktorý má trvalý pobyt na území SR, no v deň konania volieb nebude môcť voliť v mieste svojho trvalého pobytu, môže požiadať svoju obec o vydanie hlasovacieho preukazu. Banskobystričania tak môžu osobne urobiť najneskôr do 7. júna, do 15.00 hod. na matričnom úrade na adrese magistrátu. Mesto všetkým záujemcom vydá hlasovací preukaz bezodkladne.

„Upozorňujeme, že eurovoľby sa uskutočnia v rovnakom termíne ako naše najväčšie bežecké podujatie, 13. ročník Banskobystrického maratónu. Z tohto dôvodu je potrebné počítať s úplnou uzáverou ciest, po ktorých vedie certifikovaná trať, a to v čase od 15.00 do 24.00 hod.,“ zdôraznila Marhefková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Banskobystrický maratón 2019
20
Galéria
Zdroj: Fotobb.sk
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM