Jakub Forgács Futbal

Po páde do 2. ligy to na neho doľahlo: Bystrický tréner so stiahnutým hrdlom si nebral servítku pred ústa

Mnohí fanúšikovia banskobystrického futbalu sú so sklonenými hlavami. Pád Dukly do druhej ligy zasiahol však ešte viac samotného trénera Štefana Rusnáka. Ten sa rozrozprával o "ceste do pekla".

Ilustračný obrázok k článku Po páde do 2. ligy to na neho doľahlo: Bystrický tréner so stiahnutým hrdlom si nebral servítku pred ústa
Zdroj: TASR

Chlapská emócia ľútosti sa zmocnila domáceho trénera banskobystrickej Dukly Štefana Rusnáka po zápase 31. kola FL Dukla Banská Bystrica – AS Trenčín, v ktorom mužstvo spod Urpína prehralo 0:1. Osudovému výsledku však predchádzala ‚cesta do pekla‘ a práve o nej sa kouč Dukly rozhovoril.

Rusnák: Je mi ľúto, že sme zostali sami

„Nevypadli sme dnes, ale po tom, čo sa tu dialo predtým, aj tri roky dozadu. Toto je výsledok všetkého predchádzajúceho s otázkou na ľudí, ktorí majú klub popodržať. Sú zaň zodpovední a aj za to, či vykročíme správnou cestou. Bez akýchkoľvek pravidiel, podmienok a prístupu k hráčom, trénerom a všetkému, čo je v klube, to asi nepôjde. Futbal vám takýto prístup vráti a nám to aj vrátil. Mne je len ľúto, že sme zostali sami, tak ako hráči bojovali, tak mal možno bojovať niekto iný, alebo sa aspoň o to pokúsiť,“ povedal.

Choroby klubu sú zrejmé a Štefan Rusnák ich síce zhruba, no presne diagnostikoval. „Posledné tri roky nepustia, práve pred tromi rokmi sme sa zachránili dve kolá pred koncom v Trnave, ďalší rok sme boli najhoršie mužstvo jari a ten ďalší sme boli poslední už na jeseň. Teraz sme poslední definitívne, jednoducho, prestupová politika do klubu, z klubu nefungovala a čo je najhoršie, dôvera medzi hráčmi, trénermi, funkcionármi sa naštrbila. Ja som sem prišiel pred 30 rokmi, toto bol klub založený na kamarátskych, priateľských, rodinných vzťahoch, to všetko sa narušilo,“ pokračoval s tým, že z klubu odchádzajú ľudia, ktorí tu 20, 30 rokov robili a teraz nemajú pekné slovo na Duklu. To ho podľa vlastných slov najviac štve. Ďalšie slová precítený Štefan Rusnák už zo seba nemohol so stiahnutým hrdlom vydať a rýchlo odišiel.

Hráčov proti Trenčínu pochválil

Štefan Rusnák nezabudol vždy hráčov pochváliť, keď si to zaslúžili, proti Trenčínu dvojnásobne. „Podali sme asi najlepší výkon doma na jar, snažili sme sa ho nevypustiť a aj sa tak stalo. Pričinili sa o to, aby sa súper nedostal do hry, aj sme sa dostali do nejakých príležitostí, nepremenili sme penaltu. Hráči šli na maximum a ja môžem len povedať, že výkon bol veľmi dobrý,“ uviedol a ako doplnil, je mu len ľúto, že opäť prehrali o gól, aj keď Trenčín mal jednoznačnú kvalitu na lopte. Ako spomenul, im sa darilo jeho prednosti zlomiť bojovnosťou, nejakými šancami, škoda len, že nejaký gól nedali.

Peter Boroš, kapitán Dukly, sa zapotil hlavne v druhom polčase. „Rozhodla jediná chyba na konci polčasu. My sme mali šancu, penaltu sme zahodili, preto sme prehrali. Chcel som chlapcom pomôcť, škoda tej jednej situácie, nemal som pri nej šancu. Keby sme boli v pohode, penaltu premeníme, je to len zrkadlo nášho stavu, zaslúžene sme tam, kde sme,“ povedal.

Čítajte tiež:

Pád Dukly do druhej futbalovej ligy sa rozoberal aj na mestskom zastupiteľstve!

Poslanci odklepli dotácie na mládežnícke športy: Toľkoto sa ušlo hokejistom, futbalistom či maratóncom

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM