Jakub Forgács Futbal

Vypadávajúca Dukla sa lídra tabuľky nezľakla: V zápase proti Trenčínu padol v Bystrici jediný gól

Bystrickí futbalisti to napriek zostupu do druhej ligy nezabalili. Aj keď pod Urpínom hral posledný s prvým a Trenčínu v boji o titul išlo o veľa, prvý polčas veľké rozdiely nepriniesol.

Ilustračný obrázok k článku Vypadávajúca Dukla sa lídra tabuľky nezľakla: V zápase proti Trenčínu padol v Bystrici jediný gól
Zdroj: TASR

Futbalisti Dukly Banská Bystrica vypadli z najvyššej domácej súťaže. V utorňajšom dueli 31. kola Fortuna ligy prehrali doma s AS Trenčín 0:1 a dve kolá pred koncom ročníka majú z poslednej priečky na jedenástu Podbrezovú nedostihnuteľnú stratu siedmich bodov.

Obe mužstvá hŕstku divákov v hľadisku statočne uspávali, brankári si mohli obrazne povedané vyložiť nohy na stôl a nebyť 45. minúty, dalo by sa hovoriť o antifutbale. V záverečnej polčasovej minúte si naviedol loptu z krídla až do stredu Van Kessel a asi z 20 metrov prízemnou strelou trafil presne k ľavej žrdi. Okrem gólového momentu hráči triafali bránku len sporadicky. Prvý roh kopal v 17. min Rabiu a aj ten sa skončil predčasne faulom. Domáci sa len zriedka pretlačili na útočnú polovicu a v 20. min po Faškovom priamom kope musel zasahovať obranca Rundič, keď v dobrom postavení zblokoval strelu Vajdu.

V 24. min vyslal na bránku domácich Bero slabučkú hlavičku, potom po chybe Willwébera vyťažil spred bránky Jairo len roh, na druhej strane v 33. min Faško nedôrazne vystrelil z diaľky a Rejdovianovej hlavičke chýbala v 38. min presnosť. Trenčania sa ku koncu polčasu predsa len trochu zobudili, v 38. min vystrelil spoza 16-ky Madu, o tri minúty neskôr Gubov pokus vyrazil Boroš a pri ďalšom toho istého hráča už zasahovať nemusel. Dukla opúšťa najvyššiu súťaž po 12-tich rokoch a tento fakt sa odrazil v pochmúrnej atmosfére, aj keď na Štiavničkách svietilo slnko.

Po zmene strán sa snažili z väčšej aktivity vyťažiť Trenčania gólovú poistku, s profesorským futbalom sa im to však nedarilo. Prudká strela, alebo center Van Kessela z ostrého uhla zapôsobil v 62. min dosť bezradne. Trenčanom sa do ‚plných‘ útočilo ťažko a keďže s invenciou šetrili, Boroša príliš nezamestnali. Zvrat v zápase mal na kopačke Vajda v 66. min, po faule brankára Šemrinca na prenikajúceho Šovčíka kopal penaltu, no umiestnil ju len mierne vľavo a Šemrinec loptu vyrazil. Hostia sa s výsledkom zahrávali, no úsporný režim im priniesol to hlavné, po čo v role obrovského favorita prišli na Štiavničky. V 86. min si vyslúžil komorný potlesk Koolwijk po presnej strele a bravúre Boroša, a tým sa aj uzavrel počet zaujímavejších momentov zápasu.

Dukla B. Bystrica – AS Trenčín 0:1 (0:1)

  • Gól: 45. Van Kessel
  • Rozhodca: Straka
  • ŽK: Šovčík – Madu, Šemrinec
  • 483 divákov.
  • Dukla B. Bystrica: Boroš – Gálik, Vajda, Had, Savič – Kapor – Willwéber (57. Šovčík), Rejdovian (57. Fajčík), Faško, Snitka (72. Hric) – Polievka
  • AS Trenčín: Šemrinec – Čögley, Ramon, Rundič, Madu – Lobotka – Guba (67. Mondek), Bero, Rabiu (61. Koolwijk), Van Kessel – Jairo (80. Kleščík)

Čítajte tiež:

Pád Dukly do druhej futbalovej ligy sa rozoberal aj na mestskom zastupiteľstve!

Poslanci odklepli dotácie na mládežnícke športy: Toľkoto sa ušlo hokejistom, futbalistom či maratóncom

Bystrickí futbalisti to napriek zostupu do druhej ligy nezabalili
6
Galéria
Zdroj: TASR
Bystrickí futbalisti to napriek zostupu do druhej ligy nezabalili
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM