Jakub Forgács Rôzne

Plavecká 24 - hodinovka s medzinárodnou účasťou: Pozrite, za koľko zvládli stovku najrýchlejší a najstarší plavci

A je doplávané! Na banskobystrickej plavárni absolvovalo vyše 1 500 návštevníkov 100 metrov na čas a vytvorili tak nový rekord obľúbeného podujatia. To nepritiahlo iba domácich, ale aj zahraničných plavcov. Za koľko zvládli stovku najrýchlejší a najstarší účastníci?

Ilustračný obrázok k článku Plavecká 24 - hodinovka s medzinárodnou účasťou: Pozrite, za koľko zvládli stovku najrýchlejší a najstarší plavci
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

V utorok o 12:00 sa skončil 18. ročník Banskobystrickej plaveckej 24 – hodinovky, ktorá prebiehala od pondelňajšieho poludnia na plavárni Štiavničky Banská Bystrica Ako sme vás informovali už včera, podujatia sa za 24 hodín zúčastnilo 2 725 ľudí, z ktorých až rekordných 1 511 zaplávalo 100 metrov na čas.

„Najrýchlejším plavcom tohtoročnej Banskobystrickej plaveckej 24 – hodinovky bol Dušan Zeman s časom 1:02:30. Najstarší účastník, Jozef Pántlik (88), zvládol stovku za tri minúty a 20 sekúnd. Nina Varmuzeková (3) bola zase najmladším plavcom. Dosiahla čas šesť minút, 46 sekúnd a 10 stotín,“ informovala tlačová tajomníčka mesta Banská Bystrica Barbora Winterová.

„Účastníkom, ktorí zaplávali 100 metrov na čas, bolo venovaných od mesta Banská Bystrica 4 000 sladkostí, 400 džúsov a 150 vecných cien,“ pokračovala Winterová. Ako doplnila, odmenený bol každý, kto zaplával 100 metrov pre svoje zdravie.

Podujatia sa zúčastnili nielen Banskobystričania, ale aj plavci z rôznych kútov sveta. „Našli sa medzi nimi aj plavci z Čiech a Rakúska, dokonca aj z Anglicka a Brazílie,“ dodala.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM