Tomáš Batiz Iné športy

Petra Vlhová po víťazstve v obrávku Európskeho pohára: Jasná je moje stredisko! FOTO

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová zvíťazila v sobotnom obrovskom slalome Európskeho pohára v Jasnej.

Ilustračný obrázok k článku Petra Vlhová po víťazstve v obrávku Európskeho pohára: Jasná je moje stredisko! FOTO
11
Galéria
Zdroj: TASR

Na druhom mieste skončila Nemka Marlene Schmotzová s odstupom 19 stotín sekundy, tretiu priečku obsadila Rakúšanka Eva-Maria Bremová (+0,33), ktorá sa v slovenskom stredisku radovala v roku 2016 na podujatí Svetového pohára.

Úradujúca majsterka sveta v tejto disciplíne bola zároveň jediná slovenská reprezentantka v štartovej listine. S číslom 21 spravila v spodnej pasáži prvého kola dve chyby a zaradila sa na druhú pozíciu za priebežnú líderku Simone Wildovú zo Švajčiarska, na ktorú stratila osemnásť stotín. Druhé kolo nachystal Vlhovej tréner Livio Magoni a jeho zverenka sa v ňom na radosť početného obecenstva vyšvihla na najvyšší stupienok.

„Veľmi sa teším, že som mohla súťažiť opäť doma, hovorila som si, že asi by som mala vyhrať. Je neskutočné, že prišlo toľko ľudí a že som dokázala zvíťaziť. Jasná je moje stredisko, vyrastala som tu, takže je to skvelé. Vyhrala som, hoci jazdy neboli ideálne, bez chýb. Niekedy je ťažké súťažiť doma a niekedy je ľahšia trať náročnejšia ako ťažšia. Vyhrala som a zajtra máme slalom,“ povedala 23-ročná Vlhová v cieľových priestoroch.

Najväčšou favoritkou bude aj v nedeľnom špeciálnom slalome (9.30/12.00), v ktorom bude okrem nej z domácich lyžiarok súťažiť ešte mladá Sophia Christine Lilgová. Po nedeli dostane najúspešnejšia pretekárka víkendu putovnú Veľkú cenu Demänovských jaskýň. Najstaršie lyžiarske podujatie na Slovensku sa s pauzami organizuje od roku 1939. V novodobej histórii sú preteky EP v Jasnej doma od roku 2008. Prestávky boli iba v roku 2014, keď sa konali MS juniorov, a v roku 2016, keď sa uskutočnili súťaže SP žien.

FOTO: Európsky pohár v Jasnej aj s Petrou Vlhovou
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM