Jakub Forgács Iné športy

Paradoxné obrázky z rozhorúčenej Bystrice: Pod Urpínom si to rozdali desiatky ľudí s lyžami na nohách

Horúce počasie priam ťahá k vode. V Banskej Bystrici sa však dajú vidieť aj iné obrázky, napríklad ľudia s lyžiarkami na nohách. Svoje umenie predviedli skokani na lyžiach z niekoľkých krajín.

Ilustračný obrázok k článku Paradoxné obrázky z rozhorúčenej Bystrice: Pod Urpínom si to rozdali desiatky ľudí s lyžami na nohách
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu to skokanskom areáli Žlté Piesky poriadne žilo. Hoci teplomer ukazoval tropické horúčavy, pod Urpínom svoje umenie predvádzali desiatky lyžiarov všetkých vekových kategórií. Konali sa tu totiž Medzinárodné preteky mládeže a veteránov v skokoch na lyžiach.

O pohár mesta Banská Bystrica bojovali pretekári z Českej republiky, Poľska a Slovinska v troch kategóriách. Mladší žiaci skákali na mostíku s kritickým bodom 17 metrov, starší žiaci na HS-38 a hlavné kategórie (juniori, muži a masters) si zasúťažili na mostíku HS-64.

Počas dňa na návštevníkov čakali tombola, bufet s občerstvením aj brušné tanečnice. Ľudia, ktorí zavítali do areálu, si podujatie veľmi pochvaľovali. „Prišli sme sa sem pozrieť s celou rodinou. Sme tu vôbec prvýkrát a určite neľutujeme, je to zážitok,“ prezradila pre Bystrica 24 Andrea z Fončordy. Ako doplnila, obdivuje odvahu všetkých lyžiarov.

„Už aj menšie decká tu predvádzajú parádne skoky. Dokážu zaletieť desiatky metrov. Až sa hanbím, že ja mám problém s pár centimetrovým mostíkom na svahu. Je skvelé, že niečo také môžeme zažiť aj v lete,“ povedal s úsmevom vysokoškolák Roman (21), ktorého najviac upútali práve výkony mladých skokaniek.

Pozrite si zábery skokanov na lyžiach v našej foto a videogalérii!

VIDEO: V Bystrici sa predviedli skokani na lyžiach
4
Galéria
FOTO: V Bystrici sa predviedli skokani na lyžiach
18
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM