Jakub Forgács Samospráva

Pád Dukly do druhej futbalovej ligy sa rozoberal aj na mestskom zastupiteľstve!

Trápenie banskobystrických futbalistov, ktorí opustia prvú ligu, nezostalo nepovšimnuté ani mestskými poslancami. Nelichotivú situáciu sa preto rozhodli riešiť. Pozrite, k čomu vyzvali primátora.

Ilustračný obrázok k článku Pád Dukly do druhej futbalovej ligy sa rozoberal aj na mestskom zastupiteľstve!
Zdroj: TASR

V bode o prideľovaní dotácií pre mládežnícke športy sa otvorila aj otázka problémov, ktoríé trápia futbalový klub Dukla Banská Bystrica. „Máme v Banskej Bystrici šport, ktorému sa nedarí. Ide o futbal. Klub vypadne z prvej ligy. Je problém, či vôbec dostane licenciu na druhú ligu a mládež. Nebol by som rád, keby nám 700 – 800 detí zostalo na ulici, v krčmách,“ povedal mestský poslanec Milan Smädo z Klub nezávislých poslancov so slovami, že by sa o ne mali postarať.

V rámci ďalšej rozpravy vystúpilo viacero poslancov, ktorí sa vyjadrili k otázke Dukly. „Z tohto zastupiteľstva by mal ísť aj jasný apel na pána Kováčika, aby všetci tí, ktorí robia okolo futbalu, aby vedeli, čo bude s futbalovým klubom Dukla Banská Bystrica,“ pokračoval Pavol Bielik z Klubu nezávislých poslancov.

„Pre mňa je neakceptovateľná situácia, že sa tešíme z úspechov hokejistov a na druhej strane nám ide futbalový tím do druhej ligy,“ uviedol Martin Klus z rovnakého klubu. Predložil preto poslanecký návrh, v ktorom sa píše, že mestské zastupiteľstvo žiada primátora mesta Banská Bystrica, aby zo svojho titulu vyžiadal od FK Dukla, HC' 05 a BK ŠKP, dotovaných z rozpočtu mesta, informáciu o výške všetkých príjmov, vrátane zmlúv o reklame, s osobitným ohľadom na spoločnosti s majetkovým podieľom mesta a predložil ju na piatom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Tento návrh nakoniec mestskí poslanci schválili.

Čítajte tiež:

Poslanci odklepli dotácie na mládežnícke športy: Toľkoto sa ušlo hokejistom, futbalistom či maratóncom

Ako Bystrica hospodárila s peniazmi: Pozrite si dôležité čísla

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM