Jakub Forgács Samospráva

Ostré slová Rómskej iniciatívy: Obávame sa, že voliči Kotlebu, sú podporovatelia neonacizmu!

Výsledok volieb predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja robí vrásky na čele aj Rómskej iniciatíve Slovenska. Tá je zhrozená z toho, že si ľudia za župana zvolili Mariana Kotlebu.

Ilustračný obrázok k článku Ostré slová Rómskej iniciatívy: Obávame sa, že voliči Kotlebu, sú podporovatelia neonacizmu!
Zdroj: Webnoviny.sk

Podľa Rómov zabudli na svoje poslanie

Ako ďalej informoval predseda RIS Václav Kappel, táto téma dominovala na zasadnutí predsedníctva iniciatívy v nedeľu 24. novembra. Rómska iniciatíva sa obáva, že voliči, ktorí podporili v krajských voľbách Mariana Kotlebu, sú podporovatelia neonacizmu. „Hnus a odpor tak musia pociťovať aj normálne zmýšľajúci ľudia,“ poznamenal.

Zvolenie Kotlebu je podľa jeho slov dôsledkom arogancie, namyslenosti a povýšenectva niektorých poslancov Národnej rady SR (NR SR) a taktiež poslancov samospráv. Podľa Kappela zvolení poslanci zabudli na svoje poslanie a správajú sa tak, akoby zjedli múdrosť sveta.

Zdrvenie

„Odporúčame predsedom politických strán, ak majú programové ciele, aby do nich dopísali, že nebudú podporovať žiadneho fašistu,“ uviedol predseda Rómskej iniciatívy Slovenska s tým, že od nich očakávali, že verejne v druhom kole krajských volieb podporia Vladimíra Maňku a nie Mariana Kotlebu.

Zároveň je RIS podľa jeho slov zdrvená z postoja Rómov, ktorí ignorovali účasť na voľbách do BBSK. „Občianski aktivisti z radov Rómov z Banskej Bystrici absolútne zlyhali aj ako starostovia obcí,“ uzavrel Václav Kappel s tým, že motiváciou na ich účasť vo voľbách mal byť samotný Marian Kotleba.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM