Jakub Forgács Hokej

Országh po zápase v Košiciach: Spravili sme niekoľko chýb, ktoré domáci využili

Bystričania cestovali do Košíc, kde s ťažkým súperom rozohrali vyrovnaný prvý polčas. O výslednom skóre rozhodol dôraz Košíc v poslednej časti hry, ktorým potrestali viaceré chyby Baranov.

Ilustračný obrázok k článku Országh po zápase v Košiciach: Spravili sme niekoľko chýb, ktoré domáci využili
Zdroj: Dnes24.sk

Už od úvodu bol aktívnejší súper

Aktívnejší boli v úvode Košičania, ale strelecké pokusy Bartoša, Jenčíka, Spilara ani Jokeľa a gólom neskončili. Ten padol v 7. min, T. Marcinko zachytil rozohrávku hostí, obranca Cebák si nakorčuľoval do pásma a na jeho strelu bol Malemba prikrátky – 1:0. Domáci sa tešili z vedenia iba 24 sekúnd, lebo Kafka ešte v tej istej minúte na dvakrát prekonal Hyláka.

V 15. min Spilarov pokus vyrazil Kalemba, krátko na to na opačnej strane delili Whita v presilovke od gólu iba centimetre. V 18. min čaroval brankár „baranov“, Pašek sa po premárnenej šanci len chytal za hlavu.

Tresty prišli v presilových hrách

V 25. min vyprášil Hylákove betóny White. V polovici stretnutia to spomedzi kruhov skúšal Bartoš, z dobrej pozície sa nepresadil ani Jenčík. V 38. min vylúčenie Hudeca potrestal Pašek, ktorý prekonal Kalembu umiestnenou strelou. V závere druhej tretiny sa v oslabení tešili Košičania predčasne, Nagyov pokus skončil na žŕdke a videorozhodca správne vyhodnotil situáciu.

Domáci tím upokojil v 46. min Jenčík po tom, ako brankárovi hostí prekĺzol puk pomedzi betóny. V 54. min po Nagyovej akcii v presilovke pridal Bartoš štvrtý gól a spečatil víťazstvo Košíc.

Hlasy po zápase

Pavol Zůbek (asistent trénera Košíc): „Zápas bol veľmi dlho gólovo tesný, nakoľko dosť dobre bránil stredné pásmo. Darilo sa mu chytať našich rýchlych útočníkov a keď sme sa aj dostali do koncovky, tak to zastavil brankár hostí alebo žŕdka. V záverečnej tretine sme pridali na dôraze, dali sme ďalšie dva góly. Naše víťazstvo je zaslúžené, mužstvo podalo zodpovedný výkon.“

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): „Myslím si, že sme videli zaujímavý zápas. V prvej tretine sme boli domácim vyrovnaným súperom, v ďalších častiach sa už prejavila hokejová vyspelosť košického tímu. Domáci boli lepší v situáciách jeden na jedného, dostávali sa do prečíslení. Z toho sme aj dostali góly. Treba uznať kvality súpera. Spravili sme niekoľko chýb, ktoré domáci využili.“

HC Košice – HC‘05 Banská Bystrica 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

  • Góly: 7. Cebák (T. Marcinko), 38. D. Pašek (Bicek, R. Jenčík), 46. R. Jenčík (Spilar, Cebák), 54. P. Bartoš (L. Nagy, Bicek) – 7. Kafka (Meland)
  • Vylúčení: 3:3 na 2 min
  • Presilovky: 2:0
  • Oslabenia: 0:0
  • Rozhodovali: J. Konc – Jobbágy, Smrek
  • 4521 divákov
  • Zostava Košíc: Hylák – Macejko, Klouček, Štrbák, Deyl, Šeda, Cebák, Kolba – Bicek, P. Bartoš, L. Nagy – Spilar, D. Pašek, R. Jenčík – Hinďoš, Boltun, Jokeľ – Češík, T. Marcinko, Sojčík
  • Zostava Banskej Bystrice: Kalemba – Saracino, Bambúch, Meland, Macháček, Zošiak, Styk – Kafka, White, Handlovský – R. Macík, M. Hudec, Kadura – Matúš Chovan, Zigo, Lunter – Dolník, Heizer, D. Hegyi
Országh po zápase v Košiciach: Spravili sme niekoľko chýb, ktoré domáci využili
7
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM