Marcel Páleš Šport

Országh po zápase Baranov s Trenčínom: Naša hra bola jeden veľký kŕč

Našim to cez víkend nevyšlo. Na domácom ľade sa im nepodarilo dostať sa do vážnejších príležitostí na gól, a tak skončili s nulou. Súper z Trenčína, naopak, nezaváhal viackrát.

Ilustračný obrázok k článku Országh po zápase Baranov s Trenčínom: Naša hra bola jeden veľký kŕč
Zdroj: TASR

Brankára si vychutnal zblízka

Domácim patrili iba úvodné minúty, v ktorých sa snažili otvoriť skóre. Za zmienku však stojí iba strela Macháčka, ktorú Lašák kryl. Trenčania postupne ožili a dostávali sa do nebezpečnejších príležitostí. V 10. min sa v presilovke dostal Mikula až pred brankára Kalembu, no nebol úspešný. Rovnako nepochodil ani v 15. min, keď to skúšal pri pravej žrdi.

Mikulovi vyšiel až tretí pokus, konkrétne v 17. min, po prihrávke Pavlikovského sa ocitol sám pred gólmanom Banskej Bystrice a vychutnal si ho zblízka – puk poslal pod hornú žŕdku – 0:1. Pred prvou prestávkou sa ešte snažil vyrovnať Zigo, obišiel bránku, ale puk do nej nezasunul.

Príležitosť dobrá, zakončenie zlé

V strednej časti mali väčšiu aktivitu hokejisti spod Urpína, ale Lašák neriešil nebezpečnú situáciu. V polovici zápasu sa Bystričanom naskytla presilovka, avšak zahrali ju zle a mohli počas nej inkasovať. Kalembu dvakrát preveril Nemček, najprv pálil voľný z pravej strany a potom po prečíslení z ľavej, no nebolo mu dopriate navýšiť vedenie.

Domáci túto výstrahu zobrali vážne, začali viac strieľať, do dobrej možnosti sa dostal pri pravej žrdi za trenčianskym gólmanom Hegyi, no puk neposlal do bránky a skóre nemenili ani jeho výrazne snaživí spoluhráči.

Barani do prázdnej nie, Trenčania áno

Hostia dobre nastúpili do tretej tretiny, v 42. min využili chybu Bambúcha a po spolupráci s Klímom a Nemčekom sa Michalovi Hlinkovi naskytol odkrytý priestor bránky, do ktorej bez problémov poslal puk – 0:2. Bystričania sa naďalej snažili prekonať Lašáka, najbližšie mal k tomu v 45. min Lunter, no netrafil ani prázdnu bránku. „Baranom“ nešli hlavne presilovky, v nich paradoxne hrozila Dukla, v 53. min mohol pridať tretí gól svojho mužstva v oslabení Rastislav Pavlikovský. Na konečných 0:3 uzavrel napokon skóre zápasu v 59. min strelou do prázdnej bránky Mikula.

HC‘05 Banská Bystrica – Dukla Trenčín 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

  • Góly: 17. Mikula (Rastislav Pavlikovský, Komínek), 42. Michal Hlinka (L. Klíma, Nemček), 59. Mikula (Marek Kalus)
  • Vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky a oslabenia 0:0, rozhodovali: J. Konc – Gajan, Gavalier
  • 1550 divákov
  • Zostavy:
  • Banská Bystrica: Kalemba – Meland, Saracino, James Martin, Bambúch, Rosandič, Macháček, Zošiak – Kafka, White, Handlovský – Hegyi, Heizer, Matúš Chovan – R. Macík, M. Hudec, Lunter – Lamper, Zigo, Dolník
  • Trenčín: Lašák – R. Lintner, M. Nemčík, E. Bagin, Pozník, Čerešňák, Novajovský – Komínek, Rastislav Pavlikovský, Mikula – T. Klíma, O. Rusnák, Marek Kalus – Michal Hlinka, Nemček, L. Klíma – P. Stantien, Broska, Palák

Hlasy po zápase

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): „Do zápasu sme nastúpili zle, súper bol rýchlejší, agresívnejší. Potom sme sa snažili s výsledkom čosi urobiť, ale naša hral bola jeden veľký kŕč. Súper veľmi dobre bránil a skoro do ničoho nás nepustil. Nevychádzalo nám nič, ale to aj pre dobrú hru Trenčína. Jednoznačne sme zaostali za očakávaniami, ktoré sme mali pred zápasom. Nenadviazali sme na dobré výkony z predchádzajúcich zápasov. Je to pre nás veľké sklamanie. Liga je však vyrovnaná, čo sa aj teraz potvrdilo, nie je v nej slabý súper.“

Róbert Kaláber (tréner Trenčína): „Dnes podali moji zverenci kolektívny a disciplinovaný výkon. Myslím si, že tri body sme si zaslúžili. Potvrdili sme, že naše body z posledných dvoch kôl neboli náhodou. Naša hra sa zlepšuje, z čoho mám obrovskú radosť ja a samozrejme i hráči.“

Foto: SITA/Ján Viazanička

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM