Jakub Forgács Kultúra

Originálny nápad bystrických gymnazistov pokračuje: Kino v bazéne si tento rok užijeme dlhšie!

Unikátny projekt premietania filmov v bazéne sa opäť vracia pod Urpín. Okrem toho, že tento ročník by mal trvať až o mesiac dlhšie, dostali diváci príležitosť rozhodnúť aj o tom, aké filmy by sa počas neho mali premietať.

Ilustračný obrázok k článku Originálny nápad bystrických gymnazistov pokračuje: Kino v bazéne si tento rok užijeme dlhšie!
Zdroj: Dnes24.sk

Myšlienka letných premietaní na nádvorí Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského v Banskej Bystrici vznikla minulý rok v lete, keď študenti cítili potrebu prinavrátiť do tohto zaujímavého priestoru život v takej podobe, aká mu prináleží. Aj vďaka pomoci školy a ďalších partnerov sa prišlo na desať filmových projekcií počas augusta a septembra 2013 pozrieť až 900 návštevníkov a návštevníčok.

Organizátori z tvorivej dielne Kutica Creative Team momentálne pripravujú druhý ročník, ktorý by mal oproti minulému roku trvať o mesiac dlhšie. Už v prvej fáze chcú do projektu zapojiť aj divákov a diváčky. Tí a tie majú vďaka kampani „Chceme vedieť, čo chcete vidieť“ možnosť aspoň kúskom prispieť k tvorbe programu letného kina. Ako hovoria organizátori, svoje najtajnejšie, prípadne aj filmové želania, môže ktokoľvek vyjadriť prostredníctvom stránky Kina v bazéne.

Oficiálnemu otvoreniu novej sezóny Kina v bazéne, ktoré by sa malo konať už v júni, bude predchádzať dobrovoľnícka brigáda. V rámci nej sa bude ďalej zveľaďovať prostredie netradičného nádvoria a okolia Kina v bazéne. Do úprav priestoru, na ktorom Kutica Creative Team spolupracuje so Študentským senátom školy, sa môže zapojiť verejnosť počas celoslovenského projektu 72 hodín. Ten sa bude konať v dňoch od 16. do 18. mája.

Originálny nápad bystrických gymnazistov pokračuje: Kino v bazéne si tento rok u
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM