Jakub Forgács Správy

Opatrenia v bystrickom Mammacentre sv. Agáty: Niektorých pacientov už neošetria

Zákaz návštev aj povinné rúška. To je len zlomok opatrení, ku ktorému v tomto zariadení pristúpili.

Ilustračný obrázok k článku Opatrenia v bystrickom Mammacentre sv. Agáty: Niektorých pacientov už neošetria
31
Galéria

Mammacentrum sv. Agáty v Banskej Bystrici naďalej poskytuje zdravotnú starostlivosť pre pacientky s nádorovým ochorením prsníka. Chemoterapie pokračujú v štandardnom režime. Informovala o tom Jana Fedáková, komunikačný špecialista ProCare a Svet zdravia.

„Na pracovisku však platí zákaz návštev. Rovnako platí zákaz vstupu do nemocnice pre sprevádzajúcu osobu pacientky,“ píše.

„Plánované chirurgické a diagnostické výkony sú momentálne pozastavené. Nerealizujú sa preventívne prehliadky ani preventívne diagnostické výkony (mamografia, sonografia),“ uviedla Fedáková.

Upozornila tiež, že pacienti majú vstup do nemocnice povolený len s rúškom či šatkou, ktorá zakrýva ústa a nos. „Pri vstupe zdravotníci edukujú pacientov a upozorňujú ich na potrebu dezinfekcie rúk. Rovnako sa pýtajú na zdravotný stav a v prípade podozrenia na respiračné ochorenie merajú teplotu,“ hovorí Fedáková.

Ako dodala, v prípade, že majú pacientky podozrenie na infekciu koronavírusom a majú v Mammacentre sv. Agáty svojho všeobecného lekára, môžu ho kontaktovať na čísle +421 48 4204 952.

Foto: ilustračné

Koronavírus na Slovensku
31
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM