Kultúra

Zvolenské ARBORÉTUM láka na FARBY: Kochať sa môžete krásami jesennej prírody

Široká verejnosť bude mať možnosť nielen zažiť jesenné potulky v nádhernom prírodnom prostredí s malebnými scenériami, ale zároveň sa môže nabiť pozitívnou energiou ešte v závere vegetačného obdobia.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenské ARBORÉTUM láka na FARBY: Kochať sa môžete krásami jesennej prírody
Zdroj: TASR/Branislav Račko

Arborétum Borová hora vo Zvolene otvorí opäť svoje brány širokej verejnosti na podujatí Jeseň plná farieb. Uskutoční sa v sobotu (14. 10.) od 9.00 hod. a návštevníci budú môcť zažiť ukážky jesenných aranžmánov, odborné poradenstvo i predaj okrasných drevín.

V nádhernej prírode

„Navyše o 13.00 hod. pripravia pracovníci arboréta pre návštevníkov vstup aj s odborným výkladom,“ uviedol pre TASR Ján Lichý, hovorca Technickej univerzity (TUZVO) vo Zvolene, pod ktorú arborétum patrí.

Podľa neho široká verejnosť bude mať možnosť nielen zažiť jesenné potulky v nádhernom prírodnom prostredí s malebnými scenériami, ale zároveň sa môže nabiť pozitívnou energiou ešte v závere vegetačného obdobia.

Za začiatok vzniku Arboréta Borová hora vo Zvolene sa oficiálne považuje 30. marec 1965, keď sa v areáli začali realizovať prvé výsadby.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM