Eva Drugdová Kultúra

Zvolenské akcie týždňa v kocke. Kam sa oplatí vyraziť za relaxom či zábavou?

Urobte si program v predstihu! Vybrali sme pre vás 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenské akcie týždňa v kocke. Kam sa oplatí vyraziť za relaxom či zábavou?
10
Galéria
Zdroj: TASR

Daniel Pennac, Katarína Aulitisová: Pes (Prí)tulák

20. júna 2017 o 9.00, sála DJGT

Divadlo PIKI, ktoré je legendárne svojou tvorbou pre deti, predstaví pútavú rozprávku o tom, ako pes hľadal lásku. Inscenácia je úžasne kreatívna aj animovaním rôznych výtvarných objektov a originálnou hudbou.

Danielle Navarro-Patrick Haudecoeur: Pi čaj, miláčik

20.6.2017 o 18.30, Zámocké hry zvolenské – sála DJGT

V predstavení divadelná spoločnosť skúša bulvárnu hru, v ktorej môžeme nájsť všetko, čo patrí do dobrej komédie: paroháča, milenca v skrini, aj zámeny osôb. Zážitok z hry umocňuje nielen humor, ale aj autentické výkony hercov.

Les ukrytý v knihe

21. júna 2017 o 10.00, Krajská knižnica Ľ. Štúra

V stredu sa v krajskej knižnici uskutoční slávnostné vyhodnotenie súťaže o Najoriginálnejšiu lesnú pohľadnicu v rámci celoslovenskej kampane Národného lesníckeho centra Les ukrytý v knihe.

Záhrada spomienok

21. júna 2017 o 17.00, Stará radnica

V Starej radnici prebehne diskusia o prvom slovenskom prírodnom cintoríne vo Zvolene. Kto má záujem podiskutovať, stretne sa s hosťami, ktorými budú viceprimátor Jaroslav Stehlík, spoluzakladateľka organizácie Ke kořenum a lesa vzpomínek a Andrea Uherková z organizácie Živica.

Medzinárodný deň jogy – 108 pozdravov Slnka

21. júna 2017 o 18.00, Lanice – pri fitness ihrisku

Priamo v prostredí Laníc si môžete zacvičiť jogu a vyskúšať 108 pozdravov Slnka. Nemusíte sa však obávať, každý cvičí svojím tempom, koľko vládze.

To najlepšie, čo doma máme

22. júna 2017 o 18.00, Slovenská národná galéria Zvolenský zámok

Slovenská národná galéria si pripravila pravidelný cyklus výkladov, pričom ten júnový bude venovaný Zvolenskému zámku a peripetiám pri jeho zmenách a rekonštrukciách.

Premietanie filmu: Musíme si pohovoriť o Kevinovi

23. júna o 17.30, Stará radnica

Filmový skoro klub vám opäť ponúkne premietanie filmu Musíme si pohovoriť o Kevinovi, ktorý sa žánrovo pohybuje medzi rodinnou drámou a thrillerom. Režisérka Lynne Ramsay sa špecializuje na závažné psychologické drámy a je pokladaná za jeden z najväčších britských talentov súčasnosti.

Benefičný futbalový turnaj

24. júna 2017 o 8.00, Štadión MFK Lokomotíva Zvolen

MFK Lokomotíva odohrá benefičný futbalový turnaj, ktorého výťažok je určený pre Neonatologickú kliniku v Banskej Bystrici. Príďte podporiť dobrú vec a zažijete aj množstvo sprievodných akcií. Deti sa istotne potešia skákaciemu hradu či maľovaniu na tvár. Nebudú chýbať ani ukážky kynológov a policajných psov. No a na záver vás čaká zábava a posedenie pri živej hudbe.

Hýb sa Slovensko

24. júna 2017 o 9.00, Námestie SNP

Známe športové podujatie zavíta aj do Zvolena. Celodenná akcia je venovaná rodinám s deťmi. Prihláste sa a môžete si na zvolenskom námestí nielen zašportovať, ale sa aj pobaviť.

Zvolenské nedeľné korzo

25. júna 2017 o 17.00, Námestie SNP

V nedeľu je na programe posledné júnové korzo, tak si ho rozhodne nenechajte ujsť. Čaká na vás galakoncert PinkHarmony, ale aj iné hudobné kapely. Predstavia sa vám tiež úspešné ženy vo svete hand made a deti sa môžu tešiť na rozprávku Drevená krava či na tvorivé dielne.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Zvolena
10
Galéria
Foto: Oliver Kuklovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM