Správy

Zvolenská univerzita začala akademický rok prezenčne: Platia však aj obmedzenia

Na univerzite je vzdelávanie prezenčnou formou, v miestnosti však môže byť maximálne 20 osôb vrátane vyučujúceho vo všetkých študijných programoch v dennej i externej forme štúdia.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenská univerzita začala akademický rok prezenčne: Platia však aj obmedzenia
Zdroj: TUZVO

Technická univerzita vo Zvolene (TUZVO) začala v pondelok akademický rok 2021/2022 prezenčnou výučbou. Uviedla to hovorkyňa TUZVO Ľubica Benková s tým, že pre pandémiu nového koronavírusu platia aj obmedzenia.

Max 20 osôb

Ako dodala, na univerzite je vzdelávanie prezenčnou formou, v miestnosti však môže byť maximálne 20 osôb vrátane vyučujúceho vo všetkých študijných programoch v dennej i externej forme štúdia. „Prednášky, cvičenia a semináre pre viac ako 20 osôb sa budú uskutočňovať online,“ spresnil rektor TUZVO Rudolf Kropil. Dôvodom je, že okrese Zvolen je zaradený do tretieho stupňa rizika.

Podľa hovorkyne študentom budú online prednášky k dispozícii v elektronickej podobe vo forme videonahrávky alebo prezentácie najneskôr sedem dní od termínu rozvrhovej akcie. „Špecifiká v študijných programoch spresnia vedenia fakúlt vo svojich ďalších pokynoch,“ poznamenala.

Ďalšie aktuálne správy

Vyše stovka zahraničných

Pripomenula tiež, že v zimnom semestri akademického roka 2021/2022 bude na TUZVO študovať 107 zahraničných študentov. „Tí, ktorí o to požiadali, sú ubytovaní v študentských domovoch a stravu pre študentov a zamestnancov univerzity poskytuje študentská jedáleň TUZVO,“ dodala.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality zo Zvolena

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM