Jakub Forgács Správy

Zvolenská nemocnica s novým prístrojovým vybavením. Do obnovy investovala takmer 30 000 eur

Nemocnica obstarala nové infúzne pumpy a injekčné dávkovače, ktoré rozdelila na jednotlivé oddelenia. Tam pomôžu pri diagnostike ochorení a ich liečbe.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenská nemocnica s novým prístrojovým vybavením. Do obnovy investovala takmer 30 000 eur
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Nemocnica Zvolen v týchto dňoch zakúpila a prevzala desať infúznych púmp a dvadsať injekčných dávkovačov. Výška nákupu je v celkovej hodnote takmer 30-tisíc eur. Informovala o tom tlačová hovorkyňa Alžbeta Sivá.

Pumpy a dávkovače nemocnica rozdelila na jednotlivé oddelenia, kde pomôžu pri diagnostike ochorení a ich liečbe. Nové prístroje má JIS interného oddelenia, geriatrické oddelenie, oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny, algeziologická ambulancia a interné oddelenie.

„Infúzne pumpy a injekčné dávkovače dnes tvoria štandardné prístrojové vybavenie moderných zdravotníckych pracovísk,“ hovorí MUDr. Ján Belanský, MPH, riaditeľ zvolenskej nemocnice a pokračuje „v praxi ich využívame na liečebný alebo diagnostický účel. Presnosť dávkovania lieku alebo kontrastnej látky je mimoriadne dôležitá. Toto kritérium spoľahlivo spĺňajú infúzne pumpy a injekčné dávkovače tým, že zabezpečujú plynulú a rovnomernú aplikáciu infúzie, resp. terapie.“

Infúzne pumpy regulujú množstvo tekutín, liekov alebo výživy, ktoré sa podávajú do obehového systému pacienta. Ich úlohou je spoľahlivé a kontinuálne dávkovanie infúzie a podávanie liekov, v presne určenom množstve, počas 24-hodín.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM