Jakub Forgács Správy

Zvolenská nemocnica rieši problém: Chýbajú zamestnanci, dôvodom však nie je ich pozitivita

Vo zvolenskej nemocnici majú výpadok takmer 50 zamestnancov. Pred nemocnicou plánujú postaviť stan na testovanie pacientov

Ilustračný obrázok k článku Zvolenská nemocnica rieši problém: Chýbajú zamestnanci, dôvodom však nie je ich pozitivita
Zdroj: unsplash.com

Oproti minulému týždňu sa situácia v Nemocnici AGEL Zvolen zmenila najmä čo sa týka organizácie chodu nemocnice. "Vzhľadom na zatváranie škôl riešime výpadok zamestnancov, ale aj nápor na mobilné odberové miesto a triedenie pacientov, ktorí prichádzajú do nemocnice s rôznymi ťažkosťami. Aktuálne riešime v spolupráci s hasičmi možnosti výstavby veľkokapacitného stanu. Ten bude miestom, kde bude prebiehať testovanie pacientov pred vstupom do nemocnice,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ľudmila Veselá. Zároveň dodala, že na červenom urgentnom príjme operatívne rozšírili kapacitu lôžok.

Postavia stan

Nemocnica podľa príkazu Ministerstva zdravotníctva SR pripravuje v spolupráci s Hasičským a záchranným zborom veľkokapacitný stav pre testovanie pacientov.

Nemocnica rieši aj závažný výpadok zamestnancov.

"Chýba nám 46 kolegov, z toho deväť má koronavírus potvrdený, štyria sú v karanténe a dvaja na covidovej OČR. Chod nemocnice zatiaľ ohrozený nie je, snažíme sa v plnej miere zabezpečiť starostlivosť o všetkých akútnych pacientov,“ uistila riaditeľka.

O tom, ako to aktuálne vyzerá s pacientmi, sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM