Jakub Forgács Správy

Zvolenská nemocnica otvorila nové NADŠTANDARDNÉ oddelenie: Čím sa líši od iných? FOTO

Nadštandardné oddelenie sa navyše od iných oddelení nemocnice nelíši iba vybavením, ale aj spôsobom fungovania.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenská nemocnica otvorila nové NADŠTANDARDNÉ oddelenie: Čím sa líši od iných? FOTO
5
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Po pol roku rekonštrukcie prvého poschodia Spoločného pavilónu dnes už naplno funguje nové nadštandardné oddelenie Nemocnice AGEL Zvolen, ktoré prináša nielen väčší komfort pre pacientov, ale aj zlepšenie chodu neurologického a interného oddelenie za pomoci systému tzv. plávajúcich lôžok. Informovala o tom Jarmila Ševčíková, zástupca hovorcu, špecialista marketingu a PR AGEL SK.

Celková rekonštrukcia

„Realizovali sme celkovú rekonštrukciu ošetrovacej jednotky neurologického oddelenia v Spoločnom pavilóne. Revitalizáciou prešli pacientske izby, zázemie pre personál aj spoločné priestory. Počas rekonštrukcie sme dočasne presunuli neurologické oddelenie na 4. poschodie, na jednu chodbu s interným oddelením. Dnes však už máme k dispozícii 19 nových lôžok vo vysokom hotelovom štandarde a tešíme sa, že už slúžia pacientom,“ uvádza vedúci technického úseku zvolenskej nemocnice Vladimír Čaňo.

Nové oddelenie bolo pripravené na otvorenie po šiestich mesiacoch rekonštrukčných prác, pričom vyžadovalo nemalé finančné prostriedky. „Celková investícia potrebná k prebudovaniu pôvodných priestorov na moderné oddelenie presiahla sumu jedného milióna eur a bola financovaná z vlastných zdrojov,“ prezradila riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá, MBA.

Plávajúce lôžka

Nadštandardné oddelenie sa navyše od iných oddelení nemocnice nelíši iba vybavením, ale aj spôsobom fungovania. Bude totiž slúžiť podľa aktuálnej potreby ako neurologickým pacientom, tak aj pacientom interného oddelenia. „Rozhodli sme sa pre režim tzv. plávajúcich lôžok kvôli tomu, aby sme zefektívnili chod oboch oddelení a maximálne využili lôžkový fond. Aj oddelenie neurológie, aj oddelenie vnútorného lekárstva sú akútnymi oddeleniami a nemocnica dlhodobo bojuje s nedostatkom lôžok. Akútnych pacientov k nám prichádza stále viac, bolo preto logické nedeliť priestor na samostatné oddelenia, z ktorých v konkrétnom čase môžu jednému z nich chýbať voľné lôžka a druhé nebude plne obsadené,“ vysvetľuje riaditeľka nemocnice.

Po novom tak budú interní aj neurologickí pacienti umiestňovaní na izby v rámci celého Spoločného pavilónu nemocnice. Nastavenie takejto prevádzky znamenalo pre nemocnicu veľkú zmenu. „Museli sme nájsť správne nastavenie informačného systému, vedenia zdravotnej dokumentácie, zmeniť spôsob zásobovania a pripraviť na zmenu aj personál. Základným kritériom pritom bola bezpečnosť pacienta a jeho komfort,“ dopĺňa Ing. Ľudmila Veselá, MBA. Nadštandardné oddelenie je aktuálne už v plnej prevádzke, pričom sa teší plnej obsadenosti, rovnako ako aj spokojnosti hospitalizovaných pacientov.

Zábery nového oddelenia si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Zvolenská nemocnica otvorila nové nadštandardné oddelenie
5
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM