Jakub Forgács Správy

Zvolenčanov čakajú ZMENY: Viaceré ulice ZJEDNOSMERNIA, vzniknú nové parkovacie miesta

Od začiatku budúceho týždňa bude možné parkovať v širšom centre mesta aj na viacerých miestach, kde doteraz vozidlá často stáli v rozpore s dopravnými predpismi.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčanov čakajú ZMENY: Viaceré ulice ZJEDNOSMERNIA, vzniknú nové parkovacie miesta
Zdroj: Mesto Zvolen

Od pondelka, 23. októbra, by mali spozornieť šoféri v širšom centre Zvolena. Zmeny v organizácii dopravy sa dotknú deviatich ulíc. Po ich stranách vzniknú oficiálne parkovacie miesta, na ktorých bude možné stáť bez obáv zo sankcií. Od 1. mája ich budú môcť využívať rezidenti, ostatní majitelia vozidiel v nich po tomto termíne zaparkujú podľa príslušného sadzobníka poplatkov. Informoval o tom Martin Svatuška, hovorca Mesta Zvolen.

Zjednosmernenie ulíc

„Nárast počtu vozidiel je v posledných rokoch obrovský. Mestá, vrátane toho nášho, sa dostávajú na strop možností budovania nových parkovacích miest. Situáciu ešte zhoršil štátom stanovený zákaz parkovania na chodníkoch, ktorý platí od začiatku októbra. Reálnu možnosť na vybudovanie parkovacích státí predstavuje prakticky už len zjednosmernenie ulíc, ku ktorému práve pristupujeme. Od začiatku budúceho týždňa tak umožníme parkovať v širšom centre mesta aj na viacerých miestach, kde doteraz vozidlá často stáli v rozpore s dopravnými predpismi,“ vysvetľuje Pavel Brťka zo zvolenského odboru dopravy.

Ako dodal, zmeny sú zároveň ďalším krokom v príprave rozšírenia regulovaného parkovania v centre mesta a na sídlisku Západ, ktoré začne platiť od mája budúceho roku.

Viac o tom, ktorých ulíc sa dotkne zjednosmernenie, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM