Jakub Forgács Správy

Zvolenská nemocnica má nadštandardné oddelenie: KOĽKO si priplatia pacienti? FOTO

Nadštandardné oddelenie sa nachádza na prízemí Spoločného pavilónu v areáli nemocnice. Disponuje dvadsiatimi lôžkami.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenská nemocnica má nadštandardné oddelenie: KOĽKO si priplatia pacienti? FOTO
6
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Nemocnica AGEL Zvolen v rámci zvyšovania kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti vytvorila pre pacientov tzv. nadštandardné oddelenie. Má kapacitu 20 lôžok a je určené pre pacientov interného a neurologického oddelenia. Samozrejmosťou je nadštandardné vybavenie, bezbariérovosť a erudovaný personál s dlhoročnou praxou. Informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny AGEL SK.

„Za pobyt na tomto oddelení si pacient pripláca od 10 eur do 20 eur za deň,“ uviedla.

S 20 lôžkami

"Na tomto oddelení ide o spojenie dvoch internistických disciplín oddelenia interného a neurologického, čo znamená, že na tomto oddelení môžu byť pacienti tak interní, ako aj neurologickí. Do budúcna plánujeme oddelenie rozšíriť o chirurgickú disciplínu. Je to teda interdisciplinárne pracovisko, kde pracuje skutočne skúsený zdravotnícky personál s dlhoročnou praxou,“ hovorí vedúca sestra PhDr. Zuzana Bukovcová, dipl. sestra, so špecializáciou v starostlivosti o dospelých.

Nadštandardné oddelenie sa nachádza na prízemí Spoločného pavilónu v areáli nemocnice. Disponuje dvadsiatimi lôžkami. Deväť izieb je dvojlôžkových a dve sú jednolôžkové. Jedna je vybavená kompletným sociálnym zariadením so sprchou a toaletou, na izbe má pacient k dispozícii mikrovlnku a varnú kanvicu.

Bezbariérové a s wifi

"Všetky izby sú bezbariérové, priestranné a vkusne zariadené. Toto pracovisko prešlo kompletnou rekonštrukciou, ktorá významne ovplyvnila komfort pacienta. Sme oddelenie, ktoré poskytuje akútnu zdravotnú starostlivosť. Našim cieľom je spokojný pacient, ktorého sa snažíme vnímať ako človeka a zároveň ako klienta. Dôraz kladieme nielen na kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti, ale aj na prostredie, v ktorom sa poskytuje,“ vysvetľuje primár oddelenia MUDr. Ján Haško.

„Na izbe má každý pacient svoju skrinku pre osobné potreby, stolík, stoličku a imobilní pacienti aj lôžkový stolík. K dispozícii je televízor. Postele sú elektrické, polohovateľné, so širokými možnosťami nastavenia, pohodlné a zároveň bezpečné. Významne sa tak zvyšuje komfort nielen pre pacienta, ale zároveň to uľahčuje prácu ošetrovateľskému personálu. Dnes už je samozrejmosťou antidekubitárny matrac. Oddelenie je farebne zladené do príjemných tónov zelenej a hnedej, čo pôsobí esteticky a upokojujúco,“ vymenovala Pavliková so slovami, že komfort pacienta zvyšuje aj bezplatné pripojenie na wifi sieť, čo si pacienti v súčasnej dobe mobilov, sociálnych sietí a internetu veľmi pochvaľujú.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Zvolenská nemocnica vytvorila nadštandardné oddelenie
6
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM